Украјинци из мишоловке челичане „Азовстаљ“ послали преговараче са белом заставом

НЕЗВАНИЧНО: ИМАЈУ ДО 600 РАЊЕНИХ, А СА СТРАНЦИМА ИХ ЈЕ 1500-2000 - ПРЕДАЛО СЕ ОКО 300

* Преговарачи навели да представљају „значајну групу“, али није јасно колико ће се предати припадника нацистичког батаљона „Азов“

____________________________________________________________

       РУСКИ ПВО системи оборили су за протекла 24 сата у ваздушном простору Украјине два јуришна авиона Су-25 и један фронтовски бомбардер Су-24.

       Плус још – како је саопштило Министарство одбране РФ – командно место 72. механизоване бригаде противника и десет украјинских беспилотних летелица.

       Све ово је ипак засенила вест из Мариупоља да су остаци украјинске армије и неонацистичког пука „Азов“ – сатерани у највећу грађевину металуршког комбината „Азовстаљ“ и његово подземље - послали девет својих представника са белом заставом. Да преговарају о условима предаје.

Александар Ходаковски

       Командант бригаде „Восток” армије ДНР Александар Ходаковски изјавио  је да је прво преговарано о „преузимању рањених“ Украјинаца и њиховом превозу у војне болнице на територији Доњецке Републике.

       Ходаковски је открио и да Украјинци добили тражену дозволу да сами рашчисте рушевине које би ометале „изношење рањеника“.

       Деветорица преговарача су навела да представљају „знатно већу групу“.

       Тако је и било. 

       Предало се око 300 украјинских војника, међу којима је било и 50 рањених.

       Наводно се ради још о 550 рањених Украјинаца.

       Њихов укупан број у у азовстаљској мишоловци – заједно са страним плаћеницима и „инструкторима“ са високим чиновима земаља НАТО – процењује се на 1500-2000.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари