Украјински генерал: Страхујемо да Русија може проширити операције изван истока и југа земље

КИЈЕВСКА ТЕЛЕВИЗИЈА 1+1 ОБЈАВИЛА ДА ЈЕ УКРАЈИНА ДОСАД ИМАЛА МИЛИОН И 100.000 ПОГИНУЛИХ И НЕСТАЛИХ

Генерал-потпуковник Сергеј Наев

* Амерички телевизијски канал АBC News објавио да је украјински генерал-потпуковник Сергеј НАЕВ навео да се украјинска армија припрема за ту могућност. Изградњом нових фортификација и додатном обуком трупа

* Податак о 1,1 милион погинулих и несталих појавио се у форми кајрона који је убрзо био уклоњен. Уз објашњење да је то била „грешка приликом уношења података“. Бивши украјински премијер Николај Азаров тим поводом је изјавио да је кајрон нестао по налогу кабинета Владимира Зеленског

_______________________________________________________

         ГЕНЕРАЛШТАБ Оружаних снага Украјине страхује од ширења зоне сукоба изван истока и југа земље – објавио је амерички телевизијски канал АBC News позивајући се на украјинског генерал-потпуковника Сергеја Наева.

         Још је пренела: „Наев је упозорио да би, ако Русија настави да повећава производњу оружја и унапређује војне технологијe уз помоћ својих савезника, зона сукоба поново би могла да се прошири изван истока и југа“.

         Наев је додао да се украјинска армија припрема за ту могућност. Изградњом нових фортификација и додатном обуком трупа.

         Оценио је да украјинске оружане снаге нису успеле да постигну успех у контраофанзиви због побољшаног наоружања руских трупа.

         Признао је да руска војска активно користи своју ваздушну надмоћ.

         Готово истовремено је кијевска телевизија 1+1 објавила да је украјинска досад имала преко милион и 100.000 погинулих и несталих.

         Пласирала је тај податак у форми кајрона који је убрзо био уклоњен. Уз објашњење да је то била „грешка приликом уношења података“.

         Бивши украјински премијер Николај Азаров тим поводом је изјавио да је кајрон нестао по налогу кабинета Владимира Зеленског.

          Почетком новембра је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни изјавио да је ратни сукоб зашао у слепу улицу и да неће бити пробоја руских одбрамбених линија.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари