ПУТИН: Очекујемо да се Турска извини, надокнади штету и казни злочинце

РУСКИ ЛИДЕР СТАВИО ДО ЗНАЊА ДА ДОЛАЗИ У ОБЗИР САМО ЕРДОГАНОВО ИЗВИЊЕЊЕ

На церемонији примања агремана новоакредитованих амбасадора

 • Владимир ПУТИН на церемонији примања акредитива новопостављених амбасадора: „Не могу да не кажем да сматрамо апсолутно необјашњивим издајничке ударе у леђа са стране оних у којима смо гледали партнере и савезнике у антитерористичкој борби. Стиче се утисак да турско руководство смишљено наше односе заводи у ћорсокак и жалимо због тога“

        РУСИЈА  од Турске очекује извињење највишег државног руководства, надокнаду штете и кажњавање криваца за обарање Су-24 у ваздушном простору Сирије - изјавио је Владимир Путин.

        Руски лидер је нагласио да је оно што је урадила Турска у сукобу са међународним правом:

        „То је у супротности чак и са здравим смислом. Наш авион је оборен на сиријској територији, а све досад нисмо чули ни сувисло извињење са највишег политичког нивоа, ни понуду за накнаду штете, ни обећање да ће злочинци бити кажњени за тај злочин“.

        У говору у Кремљу, на церемонији примања агремана новоакредитованих амбасадора, Путин је подвукао да Русија на све што се догодило гледа као на издају са стране Турске, поготово што је Москва Анкару сматрала „партнером и савезником“:

        „Не могу да не кажем да сматрамо апсолутно необјашњивим издајничке ударе у леђа са стране оних у којима смо гледали партнере и савезнике у антитерористичкој борби“.

        Руски лидер је истовремено изразио жаљење што Анкара односе Русије и Турске сатерује у слепу улицу: „Стиче се утисак да турско руководство смишљено наше односе заводи у ћорсокак и жалимо због тога“.

        Уједно је поручио Турском државном врху: „Сви покушаји да се обели тероризам и да се подилази терористима - не могу се третирати друкчије него као фактичко саучесништво у терору, као саучесништво у злочинима“.

        Поново је указао да „неки зарађују милијарде долара на сарадњи са терористичком Исламском државом“:

        „Терористе и њихову незакониту трговину нафтом, људима, наркотицима, уметнинама и оружјем - не само да су штитили и штите, него неки на томе још и настављају да зарађују. И то: да зарађују стотине милиона и милијарде долара“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Константин's picture
Константин (није потврђен) 14:39 26.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Лепа и КРИСТАЛНО јасна политичка и дипломатска порука Ердогану! А све док не чучне Ердо бркати и не узме Пут-инову патку у усну шупљину, део Латакије где је авион пао ће горети ... горети ... горети и само горети! А ТР авиони ће летети на 50км од ТР-СИ границе! Шу*чине!

Иванка's picture
Иванка 14:57 26.11.2015.

 • +26
Voting is closed.

Филип's picture
Филип (није потврђен) 14:46 26.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Значи довољно је да се извине и све ће лећи ко да ништа није било? Значи ако обере опет неки Руски авион довољна су "два извињења" и мало пара? Ово је по мени "лук и вода" јер живот руског пилота не може опрати "извињење и надокнада штете"!?!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 14:57 26.11.2015.

 • +21
Voting is closed.

Razvaljen turski konvoj nedaleko od granice ,navodno je bio "hunanitaran"...

https://www.youtube.com/watch?v=vuy_5U8uaG0

Baja's picture
Baja (није потврђен) 14:58 26.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

U brzini zaboravih da upišem "ime"..

bv's picture
bv (није потврђен) 15:50 26.11.2015.

 • +8
Voting is closed.

Kome humanitaran?

kondor's picture
kondor (није потврђен) 15:10 26.11.2015.

 • +10
Voting is closed.

Filipe, potpuno se slažem Tvojim razmišljanjem. Umjesto trenutne odmazde, Rusi i dalje pričaju o Turcima kao nekakvim prijateljima... Bilo je pitanje dana kada će se ovo desiti, a nije moglo bez američkih zlikovaca, sasvim sigurno. Putin me je totalno razočarao ovakvom blagom reakcijom. Zamislite šta bi uradili pokvareni Ameri, da je njima neko bez ikakvog povoda srušio avion i ubio pilota! Da bi se bilo velesila mora se imati takav mentalitet, a ne samo oružje kojim se može uništiti planeta. Ovako blago reagovanje sigurno će Ruse skupo koštati.

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 16:59 26.11.2015.

 • +15
Voting is closed.

То је кратковидост, то што причаш.
Путин је добио оно што је желео: да постави С-400 као део `одбрамбених напора`. ДАКЛЕ, ИЗНАД СИРИЈЕ ЈЕ УСПОСТАВИО ЗОНУ ЗАБРАЊЕНОГ ЛЕТА.

И не ради се само о извињењу. То јећ било твоје лупетање. ОСИМ ИЗВИЊЕЊА ОЧЕКУЈЕ СЕ НАДОКНАДА ШТЕТЕ. Да ли знаш шта то значи?

ПОХВАЛА ЈЕФИМИЈЕ: https://www.academia.edu/9916405/%D0%9F%D0%9E%D0%A5%D0%92%D0%90%D0%9B%D0...
О НЕУСТРАШИВОСТИ: https://www.academia.edu/12339222/%D0%9E_%D0%9D%D0%95%D0%A3%D0%A1%D0%A2%...

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 17:00 26.11.2015.

 • +9
Voting is closed.

а и казна за злочинце (будало)

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 17:16 26.11.2015.

 • +8
Voting is closed.

Моји коментари се односе у првом реду на Филипа.

Филип's picture
Филип (није потврђен) 18:37 26.11.2015.

 • +6
Voting is closed.

"Дошло доба да паметан заћути, БУДАЛА ПРОГОВОРИ, а фукара се обогати!""

KONDOR's picture
KONDOR (није потврђен) 17:46 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

Za "Sloba": Neću da Ti uzvraćam uvredama, to nije moj stil u bilo kakvoj komunikaciji. Zaključujem da Rusiju i Putina volimo i jedan i drugi. Dozvolićeš da i ja imam svoje mišljenje, pa neka se ono ne slaže sa Tvojim. Čak i ako će Putin namjerno i odavno isplanirano obaranje aviona i ubistvo pilota iskoristiti kao pretekst za uspostavu zone zabranjenog leta, to ne odobravam, ako je propraćeno smrću ijednog ruskog pilota! Sa Turcima se, kao i sa pokvarenim američkim zlikovcima, ne može razgovarati diplomatski, jer znaju samo za silu i aroganciju. Ovo je Rusima bila prilika da im, sa razlogom, uzvrate kako su i zaslužili i , siguran sam, da se Ameri ne bi uopšte umiješali, iako se sve ovo desilo planirano i u dogovoru sa njima! Šta će dalje biti ne znam, mada mislim da Putin nije trebalo da dozvoli nama, koji ga obožavamo, da čitamo komentare u kojim se njegovi neprijatelji raduju, tvrdeći da mu Turska " nije Ukrajina". A i jedni i drugi su "male mace" za silu kakva je Rusija.To i jeste glavni razlog što sam sve ovo napisao. Živjela Rusija i Vladimir Putin!

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 18:29 26.11.2015.

 • +7
Voting is closed.

Ко жели да сачува све своје војнике, најбоље да распусти војску и да не брани земљу.
По теби је кнез Лазар највећи српски злочинац зато што је крем срског дриштва одвео у сигурну смрт.

У сваком слуцају има право на своје мишљење. Нисам због тога вређао тебе и пре свега Филипа.
Вређао сам вас зато што у наслову све пише, а ви издвајате само извињење да би блатили Путина.

Уствари, уколико си схватио своју грешку, моје речи се више и не односе на тебе... јер ти више ниси онај који је заслужио увреду. Увреда је у овом случају имала само ~педагошки~ карактер. Да те освести. Да пажљивије читаш пре него што коментаришеш.

А ако си још увек увређен, онда извини.

Слоба's picture
Слоба (није потврђен) 18:39 26.11.2015.

 • +11
Voting is closed.

А што се освете тиче, она је најбоља када се ради хладне главе. То што ти предлажеш је оно највулгарније. Тако раде Американци. Зашто желиш да и Русе доведеш на тај ниво?
Осим тога, није само убијање што већег броја грађана друге земље освета. Уствари, таква освета је увек још гори злочин.
И на крају, Русији и Путину не би требало да буде циљ продублјавање мржње међу народима. Освета је неизбежна, али невини не би требало да страдају. Тако то ради Путин, као религиозни човек. Он убија злочинце, али штеди невине људе. Зар ниси видео уништени конвој? Зар то није освета? И није било невиних жртава.

ПОХВАЛА ЈЕФИМИЈЕ: https://www.academia.edu/9916405/%D0%9F%D0%9E%D0%A5%D0%92%D0%90%D0%9B%D0...
О НЕУСТРАШИВОСТИ: https://www.academia.edu/12339222/%D0%9E_%D0%9D%D0%95%D0%A3%D0%A1%D0%A2%...

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:03 26.11.2015.

 • +14
Voting is closed.

@KONDOR,sam kazes da Ameikanci ne bi reagovali,potuno si u pravu!Ovo i jeste bio americki nacin/stil uvlacenja protivnika (u ovom slucaju Rusije) u rat.Pokusali su u Ukrajini i nista,sada se Ukrajina raspada sama od sebe,zar ne?Sankcije koje ce uslediti Turskoj plus podrska Kurdima od strane Rusije,dovesce Tursku u stanje brzog raspadanja.Veruj mi na rec ,Predsednik Putin ne ocekuje izvinjenje,niti mu je to Erdoganovo izvinjenje bitno,Predsednik Putin je izgubio svoja neprocenjivo vredna pilota(gledao sam juce jedan intervju sa Pred.Putinom,celo vreme je nesvesno imao stegnute pesnice).Ne uzimajte previse srcu izjave(kao sto je ova gore) Predsednika Putina,to je politicki recnik.Mozes li da zamislis da je izasao na konferenciju i najavio sveopsti rat,klanje i ubijanje...pa zapad i amerikanci bi to jedva docekali,proglasili bi ga novim Hitlerom,a verujem da bi i mnogi kod nas zamrzli jednog takvog Putina.Ja ne sumnjam ni jednog trenutka u odluke Ruskog rukovodstva i Predsednika Putina.Predlazem pre nego sto svi burno reagujemo i osudimo izjavu Predsednika Putina,razmislimo hladne glave.Pokusajte se postaviti na njegovo mesto,sta bi svako od nas uradio u datom momentu,a da ne izazove treci svetski rat.Ja licno se divim strpljenju i pribranosti Predsednika Putina i Ruskog rukovodstva.Hvala Bogu da mnogi nisu na njihovom mestu,verovatno bi "skocili na prvu loptu" i izazvali treci sv.rat.Ostaje mi da se divim odlukama i razumu Ruskih diplomata i Predsedniku Putinu.
Zivjela Rusija i Vladimir Putin!

Sloba's picture
Sloba (није потврђен) 19:23 26.11.2015.

 • +6
Voting is closed.

Odlican komentar. I ostavi svoje ime. zasto ANONIMAN?

Поунавац's picture
Поунавац (није потврђен) 16:07 26.11.2015.

 • +15
Voting is closed.

Дакле, ти Путину савјетујеш како треба да води моћну велсилу каква је Русија, ти који се можда ни у властитој кући не питаш превише!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 17:35 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

valda sme da kaze sta misli, a nije ni Putin bas uvek u pravu. Da jeste, ne bi Amerikanci sedeli u Kijevu, a piloti bi mu jos bili zivi.

Анонимус's picture
Анонимус (није потврђен) 15:09 26.11.2015.

 • +19
Voting is closed.

Nece se Turci izvinuti, a kaznu za zlocince mora izvrsiti Rusija.

ТОПОЉ's picture
ТОПОЉ (није потврђен) 15:14 26.11.2015.

 • +30
Voting is closed.

Наводни хуманитарни конвој(уствари тррористички)Рујке су уништиле близу-сиријско-турске границе.Гледао сам паљевину.По мом је укусу.А о броју погинулих терориста,то само небо зна.Живјела Бесмртна Русија!!Смрт непријатељима Русије!!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 17:38 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

onda je u redu da i Rujkani ginu jel ? Mislim po onoj oko za oko zub za zub ?!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 18:14 26.11.2015.

 • +8
Voting is closed.

Idiote, u redu je da ginu teroristi i njihovi pomagači.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 19:36 26.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

pa i partizani i cetnici su za Nemce bili teroristi !

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:49 27.11.2015.

 • +2
Voting is closed.

Nema potrebe da dokazuješ da si idiot, već se videlo iz prethodne poruke.

лдрагон's picture
лдрагон (није потврђен) 16:01 26.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

Ако већ не играте шах, питајте Каспарова, иако је 'дисидент', шта би он рекао о тренутним позицијама у овој партији

Robislav's picture
Robislav (није потврђен) 16:53 26.11.2015.

 • +8
Voting is closed.

To je bio brutalan zlocin protiv ruskog narodu.
Istovreme je bio brutalan zlocin od Turci protiv svi iskreni ljudi u svetu
i protiv svi prijatelji od ruskog narodu (Rusija ima mnogo prijatelji u svetu!!!)

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 17:41 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

Mislim da ce Amerikanci sravniti sa zemljom bazu u Latakiji kad im dojadi.

Анонимус's picture
Анонимус (није потврђен) 18:03 26.11.2015.

 • +9
Voting is closed.

Ha, ha, ha, Amigos, uporan si da nekog isprovociras, ali izazivas samo smeh. Niko te vise ne ferma. Nece niko sa tobom vise ni da se zeza. Tako si nisko pao.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 03:12 27.11.2015.

 • +1
Voting is closed.

Ma i ja sam sebe ne cijenim, jebo mi konj mater glupavom. Inace sam ja dvojna licnost, jadna majko sto me rodi ovako debilna, bolje bi bilo da si pisaduru rodila imala bi u sta pisat.

Папа Путин's picture
Папа Путин (није потврђен) 18:39 26.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

Путинољубци. Уколико разумете имало Руски, ево послушајте говор Стрелкова од јуче (25.11.2015.) Наравно, ово Путинови Факти не преносе. Да вам помогнем са неколико Стрелкових реченица.
-Путин не зна како да изађе из Сирије и што заправо тамо хоће.
-Тајно преговарање Путина и са Турцима у вези обореног авиона и пилота.
-Путин је јавно пред ТВ камерама капитулирао у Украјини потписавши Мински споразум и издао Руски народ тамо.
-Плате у Дољецку и Луганску данас су око 3.000 рубаља (око 40 евра), а бензина 3 пута скупља него у Русији. Јад и беда, тешко се живи, све порушено.
-Путин је стотине милијарди долара пребацио на Запад, уместо да га уложи у Русију, и сада је сав тај новац блокиран, а велика већина руског народа тешко живи.
-Путинова власт нема никакво решење за лошу економију, ништа се на том плану конкретно не ради, само се упразно прича.
-Не зна како ће све ово завршити јер Русије не може ратовати на 2 фронта (Украјина и Сирија) и санкције ће бити све веће. Војска Украјине се сада наоружала и ојачала, а у мају 2015. Заправо није постојала Украјинска војска.
-Путин је ДРУГИ Горбачов, ради све што му запад затражи и нацрта.
https://www.youtube.com/watch?v=1Bhs9NgrwDg

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 19:25 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

Marš, nacisto!

Ujak iz Zagreba's picture
Ujak iz Zagreba (није потврђен) 19:39 26.11.2015.

 • +5
Voting is closed.

Hvala ti papa. Sve sam snimio na cvrsnik.

Osvetnik's picture
Osvetnik (није потврђен) 03:13 27.11.2015.

 • +2
Voting is closed.

E ti ujko, idi da se spremas, za dom, jer vam se sprema gore no ovim kozojebima.

Istina's picture
Istina (није потврђен) 03:14 27.11.2015.

 • +2
Voting is closed.

Zagreb = Srbinovo.

Bajic Zivko Belov's picture
Bajic Zivko Belov (није потврђен) 08:28 27.11.2015.

 • +3
Voting is closed.

I jednima i Drugima i Trecima jebati majku
1 - USA Turkey SAUDI ARABY Zasnovani su na tri stuba sex droga i nafta sva ta tri stuba srusiti sex ali decji sex nafta ali prljava nafta i rat rat izvoze na pri
imertu vidite.Otseci im stubove izacice iz podzemnih gradova gde se kriju ko pacovi a glume heroje da traze hleba kad im ponnestani ili kad im se vazduh pretvori u spostveni prdez usled prevelikog maltretiranja anusa oni prde ko stoka izvini stoko na uvredi
2 USA Turkey SAUD ARAABIA zasnovani su na pomocnim stubovima lazni novac cemtreles ubijanje ljudi iz aviona putnickih i robovi moderni robovi sve to zabraniti u zemljama BRICSA i naravno ko se time bavi elektricnu stolicu vratiti nazad pa da vidis oce li se satnisti igrati djavola
3 Prezentovati im oruzje koje moze da ih sprzi i upodzemnim gradovima kad osete ne sigurnost pocece da histerisu i odace mnoge tajne sami za postedu od elektricne stopolice od 888 888 wati
Vladimire Putin Ruska MAfija Pocni Izvrsenje Naredjenja
Bajic Zivko Belov

Додај коментар