Бомба испред Телекома у К. Митровици - хоће ли држава Србија опет „жестоко одговорити“?

АКТИВИРАНА НЕШТО ПОСЛЕ ПЕТ УЈУТРО, А ПОВРЕЂЕНИХ НИЈЕ БИЛО

        НЕПОЗНАТЕ особе активирале су рано јутрос екслпозивну направу у близини „Телекома“ у северном делу Косовске Митровице, а повређених није било.

        До експлозије је дошло нешто иза пет сати јутрос, а експлозија се догодила свега неколико метара од зграде Телекома у Косовској Митровици.

        На згради је причињена мања материјална штета. Припадници Косовске полицијске службе и Еулекса налазе се на лицу места и у току је увиђај.

        Улица у којој је дошло до експлозије је блокирана.

        Заменик регионалног директора Косовске полиције Ненад Ђурић рекао је Тањугу да је експлозивна направа бачена на једну напуштену и разрушену зграду која се налази на неколико метара од зграде Телекома.

        Место где је дошло до експлозије налази се на 200 метара од главног ибарског моста у мултиетничком насељу Бошњачка махала.

        Ово је у последња 24 сата други озбиљни инцидент на северу Косова након што је јуче у сачекуши на путу Косовска Митровица - Рашка, надомак Звечана убијен припадник Еулекса из Литваније.

        На месту јутрошње есклопозије поред припадника Еулекс и Косовске полиције могу се видети и припадници Унмик.

        Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је данас да су, поводом убиства њиховог припадника Адриуса Шенавичијуса (35), Еулекс и косовска полиција наставили истрагу.

        Гудељевићева је у изјави Тањугу рекла да истрагу поводом убиства њиховог припадника води мешовити тим Еулекса и косовске полиције, а да је случај у надлежности Канцеларије специјалног тужилаштва Косова.

        Портпаролка Еулекса је поновила апел локалној заједници да свако ко је био сведок, или ко зна нешто о овом убиству контактира Еулекс путем броја 00381 38 78 5555 или 00381 38 78 5556.

        Због интереса истраге Гудељевићева није могла да говори о детаљима и о томе да ли су на трагу осумњиченима за овај напад.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари