Чак 80 одсто гласача СНС не би гласало за напредњаке кад их не би водио Вучић

ДА СЕ ИЗБОРИ САД ОДРЖАВАЈУ - ЗА СНС БИ НАВОДНО ГЛАСАЛО 51.1,

ЗА СОЦИJАЛИСТЕ 10.8, А ЗА ДЕМОКРАТЕ 6.6 ОДСТО БИРАЧА

Владимир Пеjић

 • Гласачима СПС није најважније ко ту странку предводи: 38 одсто jе одговорило са „да”, а 43 одсто са „не” на питање да ли бисте гласали за СПС кад њен лидер не би био Ивица Дачић
 • ФАКТИ: Ово је, наравно, опет истраживање агенције Фактор плус. Опет нас, ево, уверавају да СНС и Александар Вучић имају подршку преко половине бирача. Једино не указују: при каквој излазности би Вучићева партија остварила тај резултат. Јер, ако је оно већ виђено:  пола Србије не излази на изборе, а од половине која изађе - половина гласа за Вучића... онда је то само око 25-26 одсто Србије за Вучића...

        КАД би парламентарни избори били одржани данас, за Српску напредну странку гласало би 51.1 одсто бирача, за социjалисте 10.8, а за демократе 6.6 одсто бирача, показало jе истраживање агенциjе Фактор плус.

        Четврти по снази били би радикали, али испод цензуса - са 4.6 одсто подршке бирача, странка Бориса Tадића СДС добила би 4.5 одсто гласова, СДПС 3.6 одсто, странке мањина четири, а неке друге странке укупно 10.9 одсто гласова.

        Према том истраживању, спроведеном од 16. до 19. децембра на 1.000 испитаника у Србиjи ван Kосова, 80 одсто испитаника не би гласало за СНС уколико њен председник не би био Aлександар Вучић.

         „Tаj податак ниjе изненађење, jер се у Србиjи странке код грађана углавном везуjу за лидере“, рекао jе директор Фактор плуса Владимир Пеjић.

        Aналитичар Деjан Вук Станковић jе додао да jе очигледна доминациjа Вучића, као и да се симпатизери СНС идентификуjу са њим, што jе такође доказ тезе да странке црпу моћ из харизме лидера.

        Вук Станковић jе истакао и да jе Вучић потврдио своjе лидерство пред грађанима, jер кроз њега виде борбу против корупциjе, за опоравак земље се бори на плану социоекономских тема, а спољну политику води тако што покушава да у деликатним временима постави у прагматичну раван балансирањем између Русиjе и Eвропе, отвараjући сарадњу са Kином и арапским светом.

         „Oво jе, међутим кредит, орочен способношћу политичара да или створи претпоставке за стварни бољитак грађана или ће почети да губи реjтинг и то важи и за Вучића“, сматра Пеjић.

        Истраживање jе, такође, показало да jе ситуациjа, када jе реч о Демократскоj странци, нешто другачиjа.

        Симпатизери те партиjе на питање „да ли бисте гласали за ДС да на челу те странке ниjе Боjан Паjтић“, њих 67 одсто одговорили су са да, 16 одсто не, а 17 одсто jе било без одговора.

         „Симпатизери се у малоj мери везуjу за Паjтића не зато што jе он слаба политичка фигура, већ зато што се други чланови страначког врха нису изборили за ту позициjу“, сматра Пеjић.

        Негде на пола су симпатизери социjалиста, коjи би за ту странку скоро подједнако гласали и да jесте и да ниjе (Ивица) Дачић председник, односно 43 одсто jе одговорило „да”, а 38 одсто „не”. Разлог томе, поред осталог, jе што та странка постоjи већ скоро 25 година на политичкоj сцени Србиjе и вуче велики броj бирача без обзира ко jоj jе председник.

        На питање зашто нема Демократске странке Србиjе, а обувхаћене су Двери коjе по истраживању имаjу 3.9 одсто подршке испитаних, Пеjић jе подсетио да та странка ниjе више парламентарна, да jе после одласка њеног лидера Воjислава Kоштунце доживела низ удараца и да су од ње настале три странке тако да се не зна коjа jе од њих права ДСС.

        Према Пеjићевоj процени, реjтинг садашње председнице ДСС Санде Рашковић Ивић jе између jедан и два одсто, док jе Вук Станковић мишљења да би ДСС у коалициjи са Дверима и неким невладиним организациjама можда могала да се верати у парламент, али не као тас на ваги у дефинисању државне политике.

        Према истраживању, за улазак у EУ jе 53 одсто испитаника, против jе 24, а проценат мање „ниjе сигуран“.

        За Србиjу jе боље да има владу у коjоj jе више странака и то сматра 56 одсто испитаника, док 18 одсто сматра да jе влада jедне странке решење.

        Oд наjвећег значаjа за Србиjу су здравство (91 одсто), смањење незапослености и нова радна места као и побољшање свакодневног живота (89 одсто), проценат мање сматра да jе то борба против корупциjе и криминала, док су односи међу националним групама на последњем месту и то сматра 12 одсто испитаних.

        Kада jе реч о странкама, 54 одсто испитаника сматра да су програм и лидер наjбитниjи за њено функционисање - 76 и 70 одсто њих, док 54 одсто сматра да jе реч о организациjи.

        Њих 60 одсто имаjу пуно поверење у лидера странке за коjу се определи, а само седам - нимало.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

radoje's picture
radoje (није потврђен) 15:18 20.12.2014.

 • +31
Voting is closed.

hahaha, sto je babi milo to joj se i snilo.... nego smo birali izmedju dva zla Tadica i Nikolica, pa smo mislili da ono djubre zamenimo sa gofnetom- nek raspise izbore, sad nesme da izace ni na javnu debatu sa Seseljem.

Srbenda's picture
Srbenda (није потврђен) 02:55 21.12.2014.

 • +7
Voting is closed.

Pa ne sme da izadje jer bi to bilo ravno politickom samoubistvu Vucica! Seselj bi ga samleo, a ovaj bi posle toga mogao samo da da ostavku i cak dozivi nervni slom! Zato on i bezi od toga, blokira medije itd, kako bi sto duze izbegavao duel. Ali nece mosi doveka da ignorise Seselja, ovaj je uporan i uspesno razbija blokadu na drustvenim mrezama i putovanjima u svaki deo Srbije gde dryi tribine i konferencije iz dana u dan. Tako da se Vucicu blizi sudnji dan! Dr Seselj za predsednika! Pozdrav!

Sentinel's picture
Sentinel (није потврђен) 15:26 20.12.2014.

 • +29
Voting is closed.

Samo su dve mogučnosti.

Ili je 70% Srba obicnih izdajnickih fukara, koji glume Srbe ili ovi lažu!

A vi birajte šta vam milije!

Stevan's picture
Stevan (није потврђен) 15:56 20.12.2014.

 • +21
Voting is closed.

a kada su ankete bile objektivne ?

Lili's picture
Lili (није потврђен) 16:10 20.12.2014.

 • +32
Voting is closed.

Ni ankete ni izbori,Sta je narod birao, SNS kolika je bila izlaznost? STO JE ESTONOVA CESTITALA NIKOLICU NA POBEDI A GLASACKE KUTIJE NISU BILE NI OTVORENE Hahaha neka im veruju budale,to smece sve pobacati u Dunav.

Стефан's picture
Стефан (није потврђен) 02:45 21.12.2014.

 • +2
Voting is closed.

Да да, то је тачно! Честитали су Николићу око 17:00, а бирачка се тек затварају у 20:00, тако нешто, отприлике..Шешељ је то на неколико конференција поновио ових дана, ако сте гледали!

неимени's picture
неимени (није потврђен) 16:13 20.12.2014.

 • +13
Voting is closed.

Тачно је ово. Већина пасе на порталима и телвизијама ције. Већину је тако лако преварити да је то у ствари смешно. Ево на овом порталу .. већина су родољуби и за Русију. Кад су се неки дан јавили "експерти" са текстовима који су били веома негативни по руске власти многи су овде писали .. .тако је, браво, каква питања, доле издајници, сад ће Путин да их почеисти ... истеро их на чистину. Онда је Путин казао своје и сада се то углавном не помиње ... до следеће прилике.

Док год ми као народ будемо наивни и веровали свему што је написано или изговорено ... нема леба. Ја користим следећу технику. Када неко нешто каже ја уопште не читам шта је казао. Ја прво гледам ко је казао. Тек онда могу погледати шта је казано. Другим речима ако бескарактерна гњида каже и највећу мудрост ја томе не придајем пажњу, а ако карактеран човек каже и највећу глупост ја му то не уизимам за грех.

Тек када будемо научили да је карактер једино што је битно, тке онда ћемо бити у могућности изабрати најбоље међу нама и тек онда нас шибицари неће моћи преварити. До тада ....

ivan galic's picture
ivan galic (није потврђен) 16:45 20.12.2014.

 • +30
Voting is closed.

Da nije Vucica, lazova svetskog kalibra, gde bi nam bio kraj. Ovako smo jedna vazalna, prodana, razjednjena i unistena zemlja pod sapom i u amero-nemackim kandzama.

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 16:49 20.12.2014.

 • +15
Voting is closed.

Ово друго и не чуди, јер се сва пропаганда фокусира на Вучића као на ''вођу'' Остало су све бандити, мафијаши, тајкуни, сарадници западних служби и бивши кадрови ДС-а. А Вучић је један најобичнији конобар који се ван камера не пита за много тога. Овима што гласају за њега би било свеједно да ли је он монархиста, комуниста, либерал, републиканац ... све док лепо маше рукама на телевизор. Србији је под хитно неопходно политичко образовање.

morava's picture
morava (није потврђен) 17:47 20.12.2014.

 • +17
Voting is closed.

Srbiji je pod hitno neophodan jedan Donbas. Jedna katarza, da se odvoji vera od nevere i žito od kukolja, taman nas ostalo samo pola miliona, ili što reče vladika Porfirije...nije važno koliko nas je, već kakvi smo. Gospodu nisu potrebni potrošači, oni trebaju nekom drugom. Knezu ovog sveta.

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 23:21 20.12.2014.

 • +5
Voting is closed.

Слажем се, али бојим се да још није прави тренутак за то. Не треба ићи стихијски. Много боља варијанта је неки покрет отпора попут оних који су постојали широм Европе током фашистичке окупације (која је и данас на снази). Донбас се граничи са Русијом, ми не. А и ваља људима објаснити каква је ситуација, да се не сукобљавамо међусобно без разлога.

НЕПИСМЕНИ МАМЛАЗ's picture
НЕПИСМЕНИ МАМЛАЗ (није потврђен) 19:14 20.12.2014.

 • +6
Voting is closed.

А ШТА ЈЕ ТУ ЧУДНО ? НАРОД СЕ ОДУВЕК ВЕЗИВАО ЗА ЛИДЕРА, ЈЕР ОН ЈЕ ТАЈ КОЈИ ЛАЖЕ, МАЖЕ И ЛИЖЕ...НЕМЦИ СУ ПРАТИЛИ ХИЋУ, СРБИ СЛОБУ (НЕ ПОРЕДИМ ИХ, НИКАКО ! САМО САМ СЛУЧАЈНО НАВЕО ОБОЈИЦУ, У НИЗУ!), КОШТУНИЦУ, ТАДИЈУ, САД АЛЕКА....АЛИ ТО НЕ ЗНАЧИ ДА СМО ГЛУПИ(МИСЛИМ, МНОГО ГЛУПИ!), ЈЕДНОСТАВНО, ОВИ МНОГО ЛЕПО ЛАЖУ А ИЗБОР ЈЕ НИКАКАВ...ОНДА, ДАЈ ШТА ДАШ....Е САД, АКО НЕКАД ИЗАБЕРЕМО ЧЕДУ...Е ОНДА ЋЕМО БИТИ МНОООГО ГЛУПИ !!

Ротор's picture
Ротор (није потврђен) 21:04 20.12.2014.

 • +9
Voting is closed.

Уз овакав народ, чудо је да држава Србија још постоји.

НЕПИСМЕНИ МАМЛАЗ's picture
НЕПИСМЕНИ МАМЛАЗ (није потврђен) 21:18 20.12.2014.

 • +3
Voting is closed.

ТАКО ЈЕ ! ИМАШ СРЕЋУ ШТО НИСИ ДО НАРОДА ВЕЋ ДЕО МОТОРА...

Вид's picture
Вид (није потврђен) 02:05 21.12.2014.

 • +2
Voting is closed.

На примерку од 1000 испитаника?Па тих 1000 испитаника они могу да скупе међу својим породицама који имају дебели интерес за овакав исход анкете.

Istina's picture
Istina (није потврђен) 02:49 21.12.2014.

 • +3
Voting is closed.

Ako budemo normalni, na sledecim izborima ce pobediti Seselj i SRS! A ako nam se svidja okupacija i siromastvo, parcanje drzave na komade itd, onda moze da dodje bilo koja druga stranka, jer su sve potpuno iste!
Nisam nikakav aktivista niti bot bilo koga, jednostavno smatram da je trenutno za Srbiju najbolja SRS! Svako od nas ima pravo na misljenje, naravno!

SERBON's picture
SERBON (није потврђен) 21:29 21.12.2014.

 • +3
Voting is closed.

AKO JE OVO ISTINA ONDA SU SRBI POSTALI JEDNA DEGENERISANA MASA BESKICMENIH BUDALA KUKAVICA I JAJARA KOJIMA SE SMESI PROPAST DRZAVE I FIZICKOG POSTOJANJA !!!
ALI MISLIM DA AKO BI OPOZICIJA KOJIM SLUCAJEM POBEDILA I TU MISLIM NA DVERI RADIKALE ZAJEDNO SA DSS-OM I OSTALIM ORGANIZACIJAMA,ONDA BI VUCKO I TA EKIPA KRIMINALACA IZAZVALA ILI DOZVOLILA IZAZIVANJE NEMIRA U SRBIJI OD STR SIPTARA ,MUSLIMANA I OSTALIH DEGENA PA BI VUCKO POZVAO NATO U POMOC DA ZAVODE RED U SRBIJI I DA TREBE NAS NAROD !!!
NE ZNAM ODKUD SMO POSTALI TAKO GLUP I KUKAVAN NAROD???

Dragoljub's picture
Dragoljub (није потврђен) 14:54 22.12.2014.

 • +1
Voting is closed.

da li je neko od vas nekad bio ucesnik neke ankete slicnog tipa.Ja nisam niti poznajem nekog a imam 44 godine

JustRom's picture
JustRom 12:04 31.12.2017.

 • +0
Voting is closed.

Comprare Cialis Online Sicuro [url=http://costofcial.com]cialis[/url] Fosamax Online Apotheke Viagra 100mg Propecia Pills For Sale Cialis Heure Cialis Sicuro cialis price Cialis Argentina Precios Cheap Augmentin Viagra Online Rezept Levitra Withouth Prescription Temporary Side Effects Of Propecia Cialis Professional Wikipedia http://costofcial.com - online pharmacy Le Cialis Efficace Cialis Su Precio

Додај коментар