Србија да се помири са губитком Косова

Посланица немачких демохришћана Дорис Пак

  • „Очекујем да ће Меркелова поручити да Косово мора остати у границама признатим од стране Немачке и да се Србија на овај или онај начин са тиме мора помирити ‘’

          ПОСЛАНИЦА немачких владајућих демохришћана у Европском парламенту,  Дорис Пак, очекује да ће немачка канцеларка Ангела Меркел током предстојеће посете Београду својим домаћинима саопштити да је у интересу Србије да успостави добре односе са Косовом и ‘’ да се тензије и насиље никад више не смеју поновити ‘’ .

          ‘’ Очекујем да ће поручити да Косово мора остати у границама признатим од стране Немачке и да се Србија на овај или онај начин са тиме мора помирити ‘’ , рекла је Пак за Радио Слободна Европа.

          Она је нагласила да Меркелова ‘’свакако неће рећи да Србија већ сутра мора признати Косово, али ће сигурно Тадићу препоручити да са Косовом успостави коректне и прихватљиве односе ‘’ .

          Већ неколико немачких аналитичара изнело је своја очекивања да ће немачка канцеларка током своје посете Београду извршити снажан притисак на Србију да препусти север Косова властима у Приштини и у потпуности одустане од Косова.

 

Фонет / M. Ч.

 

ПОСРБЉИВАЊЕ:

Немци, к`о Немци. На Западу ништа ново! Није случајно још Бизмарк говорио да Србија мора заувек остати мала и слаба!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари