Дошао Васовић, можда ће и Марко Аврамовић

ВАТЕРПОЛО КЛУБ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ВЕТ ПРЕД КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА  ЕВРОЛИГУ

  •   Виктор Јеленић, председник клуба: Требало би да се и ми нађемо међу клубовима који ће се финансирати преко СД Црвена звезда

  •   Звездини играчи рођени 2001.  први на турниру у Панчеву - бољи и од Партизана и од Војводине, што говори да смо на добром путу

   ВИКТОР Јеленић иде полако, корак по корак у стварању јаке Црвене звезде. Поучен искуствима ранијих неуспешних управа, које су пре четири године довеле до гашења клуба, легендарни центар не иде грлом у јагоде.

   Пре скоро две године је са пријатељима формирао нову Звезду са префиском вет (ветерани), јер није желео да враћа туђе дугове. Тих дана говорио је и „мени су дужни, али не желим да због тога Звезда не постоји“. Убрзо су затражили пријем у СД, ВСС. У првој повратничкој години освојили су треће место и почетком септембра стартују у првом кругу квалификација за Евролигу, коју је 4. јуна освојио Партизан Рајфајзен. Али, немају шампионске амбиције, већ жељу да из године у годину расту.

   - Све је по старом, крећемо 8. августа – прича не увек говорљиви Виктор Јеленић.

  •  После 17 година, вратили сте 37-годишњег, бившег репрезентативца Југослава Васовића?

   - Да, планирамо још једног искусног играча.

  •   Прича се да је у питању репрезенатативац Марко Аврамовић?

   - Ускоро ћемо да видимо. (загонетан је Јеленић)

  •   Остао је други голман репрезентације Гојко Пијетловић. Кога сте све задржали?

   - Сидро није дигло шест, седам играча. Остали су неафирмисани. Полако се комплетирамо.

  •   Када ћете саопшити тим за нову сезону?

   - Ускоро, нигде не трчимо.

  •   Некадаши репрезентативац Дејан Савић, који је лане играо за вас, сешће на клупу?

   - Тек када заврши обавезе у омладинској селекцији. Дотле ћу се ја бринути о екипи, водићу припреме...

  •   У СД Црвена звезда прича се да ће клубови бити на „истом казану“. Да ли сте и ви у тој причи?

   - Мислим да јесмо. Надам се, требало би. Идеја СД је да развија оне клубове који су мање атрактивни, који не могу као фудбал да сами зарађују новац. Требало би да буде добро, да крене некако напред. Прошле године Партизан је доминирао у свим спортовима. А то, искрено, не прија ником коме су црвено-беле боје при срцу.

  •   Затворени базен СЦ „Милан Мушкатировић Гале“ на Дорћолу је почетком јуна прорадио. Ви сте коначно добили свој кров над главом?

   - То нам много значи. То је предуслов за живот једног клуба. Прошле годи- не први тим је радио на Бањици, а деца на Коштуњаку. Хвала Партизану на помоћи, али сада смо сви заједно, можемо да правимо планове, да развијамо нашу школу ватерпола. Уосталом, то нам је циљ.

  •   Колико је далеко дан када ћете тим формирати из своје базе?

   - Полако. Тек смо на почетку. За ово кратко време урадили смо много. У млађим категоријама имамо око сто играча. Играчи рођени 2001. су били први на турниру у Панчеву. Бољи су били од Партизана, Војводине. То нас охрабрује, говори да смо на добром путу.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари