„Дећке“ сломила два гола из контри

СРБИЈА У АЈНДХОВЕНУ ПОБЕДИЛА ВАТЕРПОЛИСТЕ ХРВАТСКЕ (15:12)

  • Центар репрезентације Хрватске Никша Добуд је половином последње четвртине намерно песницом ударио Филипа Филиповића и расекао му јагодицу, због чега је био искључен без права замене
  • После треће победе на старту шампионата, Србија се налази на првом месту у групи Б и има велике шансе да остане на тој позицији и директно се пласира у полуфинале

        АЈНДХОВЕН, (ФоНет) - У утакмици трећег кола Б групе првенства Европе за ватерполисте, репрезентација Србије победила је данас у Ајндховену у Холандији браниоца титуле, селекцију Хрватске, резултатом 15:12 (2:2, 6:4, 3:3, 4:3).

        У утакмици коју су карактерисале неуобичајено несигурне одбране оба тима, одлучила је боља игра српских ватерполиста у нападу и боље издање нашег голамана Слободана Сора од чувара мреже Хрватске Јосипа Павића.

        Коначан исход могао је да се назре већ средином друге четвртине, када је репрезентација Србије за тридесетак секунди постигла два гола из контри, што је иначе специјалитет хрватских ватерполиста.

        То је у великој мери пореметило игру хрватског тима, који је у тој четвртини примио шест голова.

        У наставку су играчи постали доста нервозни, било је и неколико некоректних фаулова, у чему су предњачили репрезентативци Хрватске.

        Центар репрезентације Хрватске Никша Добуд је половином последње четвртине намерно песницом ударио Филипа Филиповића и расекао му јагодицу, због чега је био искључен без права замене.

        То је у великој мери покварило утасак са утакмице, а велику нервозу хрватских играча било је тешко разумети, с обзиром да ова утакмица није превише тога одлучивала.

        Због свега што се дешавало у базену, виђено је чак 31 искључење и три петерца.

        Победа репрезентације Србије била је потпуно заслужена и остварена је после боље игре од првог до последњег минута и права је штета што су ватерполисти Хрватске безразложним грубостима готово упропастили утакмицу, која је увек посластица за љубитеље ватерпола.

        После треће победе на старту шампионата, Србија се налази на првом месту у групи Б и има велике шансе да остане на тој позицији и директно се пласира у полуфинале.

        Играч више: Хрватска 14 (7), Србија 13 (7). Два играча више: Хрватска 1 (1), Србија 1 (1) Петерци: Хрватска 2 (2), Србија 1 (1).

        Србија: Соро, Шапоњић, Гоцић 1, Удовичић 3, Ћук 2, Пијетловић 2, Никић 1, Алексић 1, Рађен, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 2, Б. Митровић.

        Хрватска: Павић Бурић, Бошковић 1, Добуд, Јоковић 3, Муслим, Карач 2, Бушље 1, Сукно 4, Бараћ, Пашквалин, Обрадовић, Буљубашић 1.

        У четвртом колу Србија у суботу од 13 часова игра против Румуније.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари