Дудаш: У Москви конкуренција никад јача

ТЕШКО ЈЕ КОНЦЕНТРИСАТИ СЕ, АЛИ МЕНИ ЈЕ ОВО ТАКМИЧЕЊЕ

НАЈБИТНИЈЕ У КАРИЈЕРИ, РЕКАО ЈЕ СРПСКИ АТЕЛТИЧАР

         Српски атлетичар, десетобојац Михаил Дудаш рекао је данас да верује у добар резултат на првенству света у Москви, иако ће, како је истакао, на том такмичењу бити најача конкуренција у историји ове дисциплине.

         - Презадовољан сам психичком и физичком формом. На тренинзима сам показао да сам спреман за велики резултат, али ћемо да видимо у Москви. Повреда је утицала мало на скакачке дисциплине, али ми је добро дошло и да се мало одморим", казао је Дудаш.

         Српски атлетичар рекао је и да му је потребан мир како би се што боље спремио за оно што га чека.

         - Биће много десетобојаца који ће освојити преко 8.200 бодова, али се не обазирем на то. Десетобој се почне и заврши са максимумом. Бодови се саберу, а онда се одређује пласман. Мени је најбитније да ме ништа не омета док то радим, а онда сам сигуран да ћу одрадити најбољи посао - изјавио је Дудаш.

         Он у четвртак путује у Москву где ће се, први пут ове сезоне, окушати у десетобоју.

         - Крећемо раније да бисмо се адаптирали, а потом долази такмичење. Припреме се огледају у постепеном опуштању тренинга и „штеловању“ форме за такмичење. У Москви ће бити мој први десетобој ове сезоне. Један сам почео у Чешкој на старту летње сезоне, али сам због повреде морао да одустанем. Тешко је концентрисати се, али је мени Москва најбитније такмичење у животу - поручио је Дудаш.

         После Светског првенства, које је на програму од 10. до 18. августа, Дудаш се окреће организацији првог десетобоја у Србији, који ће бити одржан крајем године у Новом Саду.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари