Лига шампиона: Базел добио Челси, тројка Месија

ДРУГИ ДАН ПРВЕ РУНДЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА ЈЕ ДОНЕО РАНЕ ПРОБЛЕМЕ ЗА ЈИРГЕНА КЛОПА И ЖОЗЕА МУРИЊА

Лајонел Меси

        Швајцарци су приредили прави шок на „Стемфорд бриџу“, након што су у наставку преокренули вођство Челсија и головима Салаха и Штрелера, уз још неколико пропуштених шанси, нанели Мурињу други узастопни пораз, након суботњег потопа од Евертона у Премијер лиги.

        „Не, нисам шокиран. У фудбалу некада добијете, некада изгубите. Наравно, нисам ни срећан. Направили смо корак назад и морамо да преузмемо одговорност. До краја је пет утакмица, наш циљ је да будемо међу прва два“, рекао је Мурињо.

        Челси ће морати да се вади у Гелзенкирхену, као и још једном против Базела, али на „Ст.Јакоб парку“. А Швајцарци знају како против Енглеза, и то врхунских клубова, јер су пре две сезоне потписали елиминацију Манчестер јунајтеда већ у групи Лиге шампиона.

        Јирген Клоп је у још већем проблему, изгубио је од Наполија, док је други фаворит „групе смрт“, Арсенал, направио велики корак тријумфом на гостовању Марсеју.

        Пред финалистом Лиге шампиона сада је тежак пут до друге фазе након лекције од Бенитезовог Наполија у гротлу „Сан Паола”, где се славље са трибина пренело на улице Напуља.

        „Милионери“ су прво примили гол од од стране бившег нападача Реала, Игуаина, а потом су остали без бесног тренера Јиргена Клопа, а онда и без голмана Вајденфелера, који је интервенисао руком ван шеснаестерца. Клоп је исклучен због енергичног протеста, јер играчи Наполија нису сачекали да се Невен Суботић врати на своју позицију након лекарске интервенције и Игуаин је остао усамљен пред голом Борусије.

        Мотивисани Наполитанци искористили су играча више да направе још већи притисак, Инсиње у 67. минуту скинуо је паучину на гол из слободног ударца.

        Статистика каже да је Дортмунд заслужио реми (чак 13 удараца на гол Пепеа Рејне) али у реалности није био ни близу. Аутогол Зуниге за 1:2 стигао је прекасно.

        Док је Борусија патила у Напуљу, Арсенал је стрпљиво освајао „Велодром” - Волкот и Ремзи су головима у другом полувремену најавили су веће амбиције тима из Лондона.

        У групи Г, Атлетико Мадрид је сјајне партије из Примере пренео на Лигу шампиона, пошто је на „Висенте Калдерону” савладао Зенит. Порто је, с друге стране, голом Лука Гонзалеса славио у Бечу против дебитанта Аустрије.

        Дан након што је Роналдо са три гола размонтирао Галатасарај у Истанбулу, четвороструки узастопни добитник Златне лопте узвратио је против Ајакса истом мером, Меси је постигао три гола.

        „Групна фаза Лиге шампиона је увек компликована, знали смо то пре почетка. Нама треба мало времена да се привикнемо на филозофију новог тренера Тате Мартина, али нам иде све боље. Вечерас смо били нарочито добри у другом полувремену“, казао је Меси.

        Нападач Барсе је синоћњим хет-триком стигао до 62. гола у Лиги шампиона, што је за девет погодака мање од рекордног учинка легендарног нападача Реала. Можда већ ове сезоне Лига шампиона добије новог најбољег стрелца.

        Милан се мучио са Селтиком на „Сан Сиру”. Ипак, победа од 2:0, изборена тек у последњих десет минута, за Алегрија је вреднија него било која друга.

        „Ово нас је ојачало, осим што нам је донело бодове. Имали смо среће, али то је саставни део фудбала“, рекао је Најџел де Јонг, везиста Милана.

        Шкоти су имали више од игре и боље шансе од Милана, а онда су пресудили сами себи, Изагире је у 82. минуту постигао аутогол, а тачку на „и“ је ставио Мунтари.

Прво коло Лиге шампиона:

        ГРУПА Е

        Шалке 04 - Стеауа 3:0 (0:0) /Уцида 67', Боатенг 78', Дракслер 85'/

        Челси - Базел 1:2 (1:0) /Оскар 45' - Салах 71, Штрелер 81'/

        ГРУПА Ф

        Олимпик Марсеј - Арсенал 0:2 (0:0) /Волкот 65', Рамзи 84'/

        Наполи - Борусија Дортмунд 2:1 (1:0) /Игуаин 29', Инсиње 67' - Зунига 87'аг/

        ГРУПА Г

        Аустрија - Порто 0:1 (0:0) /Луцо Гонзалес 55'/

        Атлетико Мадрид - Зенит 3:1 (1:0) /Миранда 40', Туран 64', Батистао 81' - Хулк 56'/

        ГРУПА Х

        Милан - Селтик 2:0 (0:0) /Запата 82', Мунтари 86'/

        Барселона - Ајакс 4:0 (1:0) /Меси 22', 55', 75', Пике 69'/

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари