Ивана Шпановић трећа у Цириху!

ШПАНОВИЋЕВА СЈАЈНА И НА ПРЕТПОСЛЕДЊЕМ МИТИНГУ ДИЈАМАНТСКЕ ЛИГЕ, С РЕЗУЛТАТОМ 6,73 ЗАУЗЕЛА ЧЕТВРТО МЕСТО У ГЕНЕРАЛНОМ ПЛАСМАНУ

          РАПСОДИЈА Иване Шпановић настављена је и у Цириху. После бронзане медаље на Светском првенству у Москви, односно победе на митингу у Стокхолму, наша атлетичарка освојила је треће место у скоку удаљ на претпоследњем надметању Дијамантске лиге. И то са много бољим резултатом него прошле недеље - 6.73, чиме је заузела четврто место у генералном пласману ове сезоне.

          Шампионску титулу потврдила је Британка Сара Проктор (6,88), док је друга била Нигеријка Блесинг Окагбаре (6,76).

          Ивана је у првој серији скочила слабије - 6,56, али већ у другој се одразила неуопоредиво боље (6,73). У трећој је остварила резултат 6,52, а за крај су уследила два одлична скока од по 6,72.

          Сезону из снова, Шпановићева завршава у суботу у Француској, када ће са Амелом Терзић и Гораном Навом наступати за селекцију Балкана.

          У Цириху је још један шоу направио Усеин Болт, који је победио на 100 метара у времену 9,90, испред сународника Никела Ашмеадеа (9,94) и Џастина Гетлина (9,96).

          Лешон Мерит (44,13) је поново био бржи од вечитог ривала Кирани Џејмса (44,32) на 400 метара, али овога пута не тако убедљиво као на СП у Москви.

          Украјинац Бондаренко је опет напао светски рекорд Хавијера Сотомајера, али је, као у Москви, морао да се задовољи „само“ тријумфом - 2,33. Шели Ен Фрејзер Прајз је, у стилу Болта, наставила да доминира женским спринтом, остварила је тријумф на 200 метара у времену 22,40.

          Дејвис Оливер је славио на 110 метара препоне (13,12). Занимљиво је да се на атлетску сцену вратила и Кастер Семења, али је њено најбрже време ове сезоне (2.01,83) било довољно само за седмо место у трци на 800 метара. Победила је Кенијка Џепкоуч (1.58,82).

          Дијамантска лига завршава се 6. септембра у Бриселу, а на програму ће бити финала у преосталим дисциплинама.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари