Маљковић: Дивац је лажов и преварант!

Српска свађа у Дежели

       НАЈЧЕШЋЕ врло уздржан и одмерен кад говори о српској кошарци, играчима и колегама познати српски тренер Божидар Маљковић вероватно је изненадио целокупну европску кошаркашку јавност реченицом: «Дивац је лажов и преварант»!

       Могуће је да постоје дубљи разлози сасвим нетипичне реакције садашњег тренера репрезентације Словеније после Дивчеве изјаве у Љубљани да је само Јуре Здовц могао «змајчеке» одвести до бољег резултата, али о томе се може само нагађати.

       Бивши ас, данас председник Олимпијског комитета Србије, у време одржавања турнира еx-југословенских република учествовао је у кампу «Кошарка без граница» и том приликом словеначким новинарима је рекао следеће: «Нисам много пратио вашу репрезентацију, али знам из неког претходног периода да сте имали одређени успех. Сада имате тотално новог тренера. Сматрам да је Јуре Здовц, ваш стари селектор, могао ту репрезентацију да доведе и до бољег резултата. Да поновим, не знам пуно о вашој репрезентацији, али сматрам да сте погрешили што сте Здовца променили Маљковићем. Направили сте грешку. По мени је он (Здовц) најбољи словеначки тренер».

       После неколико дана уследио је Маљковићев «одговор» у словеначком издању Спортских новости:

       «Од Дивца сам то могао да очекујем. Он је преварант и лажов који не познаје чињенично стање. Новинар који је интервјуисао Дивца није имао обзира према њему, јер то је било у дванаест, а господин се иначе буди у три после подне, па је ваљда бунцао. Ликом и делом Владе Дивца позабавићу се након Европског првенства, јер сада немам времена»

       Када су селектора Словеније накнадно, на конференцији за новинаре (поводом припрема репрезентације), у уторак, питали да ли би нешто додао или можда одузео претходној изјави, Маљковић је одговорио:

       «Додао бих реч «озбиљан». Дивац је озбиљан лажов и преварант».

****

       Дивац, чији се телефон усијао од позива са разних страна, није желео полемику.

       Лаконски је закључио: «Ако је то стварно рекао, онда начин комуникације више говори о њему. То је мој једини коментар».

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари