Српске одбојкашице у елитном друштву

ЗАДОВОЉНЕ СМО РЕЗУЛТАТОМ ПОСЛЕ ПРВОГ ТУРНИРА, АЛИ НЕ СМЕМО ДА ДОЗВОЛИМО ОСЦИЛАЦИЈЕ У ИГРИ, КАЖЕ ЈОВАНА ПРЕД НАСТУП У БЕОГРАДУ

Јована Бракочевић

        Први викенд прелиминарне фазе Светског Гран Прија је окончан на најбољи могући начин за изабранице Зорана Терзића. Три победе у исто толико мечева, уз изгубљен само један сет, свакако да уливају самопуздање пред нова три испита у „Пиониру”. Уз Србију, свакако да велики разлог за оптимизам имају и национални тимови Јапана, Кине, Италије и Бразила, који су такође своје препреке прошли без пораза.

        Други викенд ће да покаже да ли непоражени могу да наставе у истом ритму, а највећи изазов очекује управо нашу репрезентацију.

        - Против Алжира не би требало да буде проблема, наравно уз одговарајући приступ утакмици. Холандија се у претходим окршајима показала као веома неугодан противник. Добро нас познају и знају да играју - сматра ударна игла Србије, Јована Бракочевић.

        Првакиње Европе имаће најтежи задатак против актуелних првакиња у Гран Прију, САД, које су после 18 узастопних победа у овом тамичењу, у претходном мечу поражене од Бразила. Шанса Србије могла би да буде неискуство подмлађене америчке посаде, коју са клупе предводи легендарни Кирх Кираљи.

КАРТЕ И ДАНАС У ПРОДАЈИ
 

        Данас ће благајна „Пионира” да буде отворена од 12.00 до 19.00 часова. На дане мечева, до карте навијачи могу да дођу од поднева до почетка утакмица. Цена је 200 динара за трибину и 500 за партер.

        - Што се тиче Американки, доста су подмлађене у односу на ону шампионску генерацију, али су и даље велики фаворити на турниру. Нове играчице не познајемо најбоље, али сигурно поседују квалитет, чим играју за САД.

        И поред победа против Доминиканске Републике, Чешке и Порторика, наша коректорка сматра да игра може и мора да буде још боља, као и да одлазак на финални турнир у Јапан не траба да долази у питање.

        - Можемо да будемо задовољни само резултатом. Три победе смо и очекивали, али не и осцилације, поготово у дуелу против Порторика. Дозволили смо себи опуштање, што не би смело да се понови. И у Београду идемо на све победе, апсолутно сам убеђена да ћемо да се пласирамо у Јапан, на завршни турнир Гран Прија.

        Најбоља играчица у Лиги Шампиона претходне сезоне, скоро увек је на висини задатка и у националном тиму. Ипак, Бракочевићева своју игру подређује тимској и сматра да увек може боље.

        - Играла сам као и тим, променљиво. Најважније је да смо освојиле девет бодова, а тимску игру стављам изнад своје. Има простора за напредак. Бићемо спремне до почетка Првенста Европе и надам се да ћемо тада да будемо на врхунцу форме - рекла је Јована Бракочевић, која је после првог викенда седма на листи најбољих стрелаца, са 55 поена.

        Без сумње, следе веома занимљиви окршаји у Светском Гран Прију. Осмоструке првакиње, играчице Бразила играју са Порториком, Доминиканском Републиком и Бугарском. Бронзане са Олимпијских Игара, одбојкашице Јапана имају загарантовано место на завршном турниру у Сапороу. После три победе играју у Плоку, са домаћином Пољском, Казахстаном и Немачком. У Хонг Конгу се игра турнир групе И, коју чине домаћин, Аргентина, непоражена Кина и велико изненађење, Турска. Русија, Италија, Тајланд и Куба играју у Јекатеринбургу у Русији.

НАВИЈАЧИ, ПОМОЗИТЕ
 

        Играчица турског Вакифбанка из Истанбула, зна да је подршка домаће публике увек била од великог значаја екипи.

        - Треба узети у обзир да је преко 30 степени и да су љубитељи одбојке на одмору. У Београду је подршка увек била феноменална, а волела бих да навијачи дођу у највећем могућем броју. Немам нека очекивања по том питању - рекла је Јована.

РАСПОРЕД ДРУГОГ ВИКЕНДА
 

        ПРВО КОЛО (петак): Србија - Холандија (17.30), САД - Алжир (20.30).

        ДРУГО КОЛО (субота): Србија - Алжир (17.30), САД - Холандија (20.15).

        ТРЕЋЕ КОЛО (недеља): Холандија - Алжир (17.30), Србија - САД (20.15).

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари