Четири године затвора за пропофол и немарност

Порота прогласила кривим личног лекара Мајкла Џексона

  • Муреј је, по оцени тужиоца, разорио односе поверења између себе и пацијента, што је и довело до Џексонове смрти. Посебно је нагласио да је Муреј – дајући певачу пропофол као средство за успављивање – поступио супротно и Хипократовој заклетви и закону

          ЛИЧНИ  лекар Мајкла Џексона – Конрад Муреј – проглашен је кривим за ненамерно убиство америчког певача.

          Порота је већински изговорила «крив је», упркос томе што адвокати окривљеног учинили све што су могли – да је Џексон био зависник од лекова против болова и средстава за успављивање и да је самостално донео одлуку да узме смртоносну дозу пропофола.

          Претходно је тужилац Дејвид Волгрен, у завршној речи, оценио да је Џексон главом платио «преступну небригу свог личног лекара који је крив и што је, поред свега осталог, троје деце остало без оца. Муреј је, по оцени тужиоца, разорио односе поверења између себе и пацијента, што је и довело до Џексонове смрти. Посебно је нагласио да је Муреј – дајући певачу пропофол  као средство за успављивање – поступио супротно и Хипократовој заклетви и закону.

          Мурејев адвокат, Ед Черноф, поновио је да његов клијент није ни за шта крив и да је за своју трагедију искључиво одговоран «краљ поп музике».

          Можда је на поротнике ипак понајвише утицао наступ судије Мајкла Пастора. Јер, он је пороти предочио да Муреја може огласити кривим чак и ако сматра да је Џексон делимично сам крив за своју смрт – уколико прецени да лекар није ништа предузео да спречи катастрофу. Додуше, истовремено им је ставио до знања и да га могу ослободити – уколико сматрају да оно што је Муреј чинио на дан Џексонове смрти није било намерно.

          Муреј може бити осуђен на четири године затвора и одузимање лекарске дозволе за рад.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари