ДЕПАРДЈЕ: Осећам се више као Рус него као Француз јер се Путин и Оланд не могу ни поредити

У БЕРЛИНУ ПОНОВИО СВОЈЕ ДИВЉЕЊЕ РУСКОМ ЛИДЕРУ – „ЗБОГ СВЕГА ШТО ЧИНИ”

  • Француски глумац критиковао филм „Повратник” мексичког редитеља Алехандра Ињаритуја који је велики фаворит на овогодишњој додели америчке филмске награде Оскар.
  • Чак је исмејао снимање тог филма, рекавши да је лепо снимати филм кад кажу глумцима да “ставе балегу на лице јер је она миришљава”
  • Притом је нагласио: “Нећемо дирати те Оскаре, јер смо прљави за њих”

         ФРАНЦУСКИ глумац Жерар Депардје критиковао је вечерас у Берлину филмски фестивалу у Кану, престижне Оскаре и француског председника Франсоаа Оланда, али и потврдио своје дивљење руском председнику Владимиру Путин.

         “Тачно је да је у Берлину велики фестивал, као у Торонту или фестивал Санденс (САД). То не могу рећи за Кан”, изјавио је Депардје (67) који је на 66. Међународном филмском фестивалу у Берлину дошао да представи филм “Света љубав” (Саинт-Амоур) редитеља Гистава Керверна и Беноаа Делепина.

         Депардје је критиковао бившег директора Канског фестивала Жила Жакоба, за којег је рекао да је “мумија” и да су нови руководиоци тог фестивала “скроз исти”.

         Француски глумац је критиковао разне анегдоте са снимања филмова, посебно остварање “Повратник” мексичког редитеља Алехандра Ињаритуја који је велики фаворит на овогодишњој додели америчке филмске награде Оскар.

         Депардје је исмејао снимање тог филма, рекавши да је лепо снимати филм кад кажу глумцима да “ставе балегу на лице јер је она миришљава”. “Нећемо дирати те Оскаре, јер смо прљави за њих”, иронично је рекао глумац.

         Француски глумац је поновио своје дивљење према Путину због “свега што чини, као и због руског народа” иако се то не допада “многим француским интелектуалцима, као и његовим пријатељима који имају неке замерке”.

         “Осећам се као Рус, чак и у иностранству. Како да се не осећам више Рус него Француз с председником којег имамо у Француској? За мене ту нема поређења”, рекао је Депардје.

         Путин је лично глумцу уручио руски пасош почетком 2013. године, када се Депардје преселио из Француске због високог пореза.

         Депардје од тада не крије симпатије према Путину и Русији. Он је пре две године лансирао марку сатова на којима пише “Поносан што сам Рус”.

         Глумац у Француској ужива велику медијску пажњу, јер како је једном приликом сам рекао, “нема длаке на језику”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари