Витни Хјустон нађена мртва у хотелској соби у Беверли Хилсу

Умрла једна од најславнијих певачица света која се нашла и у Гинисовој књизи рекорда

* Фокс Њуз јавља да су и особље хотела и ватрогасци који су први стигли на место догађаја покушали да оживе певачицу, а шеф локалне полиција изјавио је да нема трагова насилне смрти и да се истражује како је поп икона умрла

* Хјустон је одрасла с музиком, пре свега соулом и госпелом. Мајка јој је била позната певачица госпела, а певање је започела у цркви у Џерсију, а наставила у ноћним клубовима у Њујорку где је радила и као модел

*  Хјустон је најнаграђиванија женска певачка звезда свих времена. Међу више од 400 музичких награда које је освојила у својој дугој и успешној каријери, налазе се и два Емија, шест Гремија, 30 Билборд награда и 22 америчке дискографске награде

        БЕВЕРЛИ ХИЛС, (ФоНет) - Певачка звезда, икона попа, Витни Хјустон (48) пронађена је мртва у хотелској соби на Беверли Хилсу у суботу послеподне према локалном времену, потврђено је из званичних извора америчким медијима.

        Ова певачица изузетног гласа рођена је 9. августа 1963. године, а иза себе је оставила кћер Кристину Хјустон Браун, пренели су медији.

        Портпарол полиције Марк Росен рекао је новинарима да је Хјустон проглашена мртвом у 15.55 сати по локалном времену (00.55 по нашем). "Идентификовали су је пријатељи и породица с којима је боравила у хотелу", рекао је.

        Хјустон је одрасла с музиком, пре свега соулом и госпелом. Мајка јој је била позната певачица госпела, а певање је започела у цркви у Џерсију, а наставила у ноћним клубовима у Њујорку где је радила и као модел.

        Каријеру једне од најславнијих певачица свих времена, најпознатије по хитовима I Will Always Love You и Saving All My Love For You последњих је година засенила дрога и лекови и турбулентан брак с певачем Бобијем Брауном.

        Њихов брак је окончан у априлу 2007. године. У сам врх света музике, где је била у тренуцима највеће славе крајем осамдесетих и поèетком деведесетих, више није успела да се врати.

        Њен први албум "Whitney Houston", издат 1985. године, најпродаванији је дебитантски албум неке певачице, док је њен други албум "Whitney" из 1987.године први албум неке певачице који је на Билбордовој листи албума одмах постао број један.

        Према Гинисовој књизи рекорда, она је најнаграђиванија женска певачка звезда свих времена. Међу више од 400 музичких награда које је освојила у својој дугој и успешној каријери, налазе се и два Емија, шест Гремија, 30 Билборд награда и 22 америчке дискографске награде.

        Хоустон је продала 170 милиона албума, синглова и видеа широм света.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари