Сецкање на емирате почеће са Сиријом а завршити са Саудијском Арабијом

АМЕРИЧКИ ПЛАН РАЗБИЈАЊА И ДЕГРАДИРАЊА

СВИХ ИСЛАМСКИХ ЗЕМАЉА БЛИСКОГ И СРЕДЊЕГ ИСТОКА

  • Недавно лажно повлачење из Ирака само је фаза ширег плана глобалне доминације САД, прегруписавање за нове војно-политичке авантуре, а Ирак, згажен, опљачкан и неповратно завађен, остављен да се сам носи са „увођењем демократије“ која сигурно значи рат између шиита и сунита, са хиљадама непотребних жртава, што и јесте циљ завојевача
  • Сада је јасно и да су Муслиманска браћа плаћеничка багра која ће за долар кренути и против своје браће и против својих држава, како би САД биле сигурне да док траје пљачка нафтних ресурса неће бити политички стабилне исламске земље која то може да спречи или одбије такав третман
  • Тако ће у наредних пар година бити оборена и Сирија и Иран. Биће исцепкане на „емирате“ и „племенске државе“ без снаге да се икад одупру војној претњи и уцени од стране САД. То исто је предвиђено и за бившег америчког савезника Пакистан, а неће проћи ни десет година, иста судбина задесиће Саудијску Арабију и Уједињене арапске емирате

        Пише: Милан Видојевић

        ДЕФИНИЦИЈА полицијске државе гласи: „Држава је она чији управљачи одржавају ред и покорност уз претњу полицијском или војном силом; она која има бруталну, самовољну владу“ (Dictionary of Cultural Literacy, 3rd Edition), и могло би се пронаћи много држава у свету које одговарају овом опису.

        Не знам зашто ја увек помислим на САД кад видим ову синтагму „полицијска држава“. Није то због Закона о патриотизму (Patriotic Act) који је у САД донет муњевито, на 350 страна, само 45 дана после напада на Њујорк и остале мете, 11. 9. 2001. године, у коме су начињена озбиљна кршења људских и других права, записаних у америчком уставу. Конгрес није ни трепнуо, важно је било у свеопштој паници заштитити се од „тероризма.“

        У дефиницији забрањених активности, по овом закону, истакнуто место има „домаћи тероризам.“ Ту се каже да у „домаћи тероризам“ спада и „утицање на понашање владе помоћу масовног уништења, убистава или киднаповања.“ Али напад на Куле близнакиње у Њујорку није био резултат „унутрашњег тероризма,“ него спољашњег. Или се ја варам?

        „Наставак“ овог закона, Patriotic Act II, у параграфу 403, проширује дефиницију „оружја за масовно уништење“ и каже да је то „било која активност која штети интересима америчке трговине или америчког извоза.“

        Чекај мало, збуних се сасвим. Да ли закон о борби против тероризма подразумева буквално то или борбу за, на пример, (ирачку) нафту? Или за збацивање оних које америчка влада прогласи за „диктаторе,“ којима се успут дугује пар стотина милијарди долара?

        Корпоративна држава (ово звучи модерније од „полицијска држава“) симулира демократију, симулира друштвене процесе који подразумевају „вољу народа,“ симулира забринутост за лошу ситуацију у свету, јер то је увод у војну интервенцију у чијој основи је брутални интерес и пљачка „непријатељских“ земаља и режима који су «претња светском миру».

        Недавно лажно повлачење из Ирака само је фаза ширег плана глобалне доминације САД, прегруписавање за нове војно-политичке авантуре, а Ирак, згажен, опљачкан и неповратно завађен, остављен да се сам носи са „увођењем демократије“ која сигурно значи рат између шиита и сунита, са хиљадама непотребних жртава, што и јесте циљ завојевача.

        По плану који је процурео у јавност 2005.године, предвиђено је разбијање и политичко и војно деградирање свих исламских земаља Блиског и Средњег Истока. Пожар споља изазваних државних удара протутњао је Тунисом, Египтом и Либијом и сада се види да је прави савезник САД-а на глобалном нивоу управо исламски екстремизам и његов војни део - исламски тероризам.

        Сада је и лаицима јасно да је Бин Ладен био „фикција“, да је његова претња западном свету била игра обавештајних служби тих земаља, а да су права мета исламски режими, од времена Абу Нидала до данас.

        Сада је јасно и да су Муслиманска браћа плаћеничка багра која ће за долар кренути и против своје браће и против својих држава, како би САД биле сигурне да док траје пљачка нафтних ресурса неће бити политички стабилне исламске земље која то може да спречи или одбије такав третман.

        Тако ће у наредних пар година бити оборена и Сирија и Иран. Биће исцепкане на „емирате“ и „племенске државе“ без снаге да се икад одупру војној претњи и уцени од стране САД. То исто је предвиђено и за бившег америчког савезника Пакистан, а неће проћи ни десет година, иста судбина задесиће Саудијску Арабију и Уједињене арапске емирате.

        Најсмешније од свега је што је Саудијска Арабија наручила од САД-а авионе за 30 милијарди долара. Потребни су им за одбрану - од кога? Или за напад - на кога?

        Сви они који су објављену мапу сматрали за „намештаљку“ сад су се замислили. Да није можда касно?


Слични садржаји

Коментари