Ахмадинеџад „издао ислам” зато што је загрлио Чавезову мајку

ЗАМЕРЕНО МУ И ШТО ЈЕ НА САХРАНИ ПОЉУБИО КОВЧЕГ

С ТЕЛОМ ПРЕМИНУЛОГ ЛИДЕРА ВЕНЕЦУЕЛЕ

Мајкa покојног Чавеза и Ахмадинеџад

  • Мохамед Таги Рахбар, званичник у власти у другом по величини иранском граду Исхафану, рекао је за новинску агенцију Мехр да је Ахмадинеџад „изгубио контролу”
  • Руковање са особама које не припадају породици онога који се рукује, под било каквим околностима, било са младима или старима, није дозвољено. Грљење или показивање осећања није примерено достојанству председника једне државе као што је Исламска Република Иран”, додао је Рахбар

         ПРЕДСЕДНИК Ирана Махмуд Ахмадинеџад оптужен је да је „издао ислам”. Због фотографија видео-снимака на којима се види како је - изјављујући јој саучешће - загрлио Елену Фриас се Чавес (78), мајку покојног председника Венецуеле Уга Чавеза. И како је на сахрани, такође, пољубио ковчег с телом преминулог лидера.

         Верски конзервативци сматрају да је Ахмадинеџад овим поступцима нарушио иранско религијско достојанство и починио „харам” - потез који описује религијски забрањени чин према исламским правилима.

         Мохамед Таги Рахбар, званичник у власти у другом по величини иранском граду Исхафану, рекао је за новинску агенцију Мехр да је Ахмадинеџад „изгубио контролу”.

         „Руковање са особама које не припадају породици онога који се рукује, под било каквим околностима, било са младима или старима, није дозвољено. Грљење или показивање осећања није примерено достојанству председника једне државе као што је Исламска Република Иран”, додао је Рахбар.

         Мухамед Дехган, члан иранског парламента - Маџлиса, рекао је да овај догађај показује праву природу „девијантне струје”, што је израз којим савезници иранског врховног вође ајатолаха Алија Хамнеија описују Ахмадинеџада и његове присталице.

         Конзервативци, лојални Хамнеију, оптужују Ахмадинеџадову владу да покушава да ослаби иранске исламске принципе.

         Они су оптужили председника и да намерава да власт  прфепусти једном од својих најближих сарадника, пошто му овог лета истекне мандат.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари