Читаоци британског и немачког листа подржали Русију поводом Крима

ЧИТАТЕЉКА THE TIMES ОЦЕНИЛА ДА ЈЕ КРИМСКИ РЕФЕРЕНДУМ БИО ЛЕГИТИМНИЈИ ОД АМЕРИЧКИХ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА

  • У анкети немачког Der Tagesspiegel-а само четири одсто подржало војну интервенцију НАТО у Украјини, а Путинове потезе одобрило - 78 одсто

         ВЕЋИНА читалаца британског листа The Times и немачког Der Tagesspiegel стала је на страну Русије поводом Крима, а позицију западних земаља и западне пропаганде назвала „лицемерном”!

         Читаоци утицајног британског листа оценили су, примера ради, да је кримски референдум потпуно изразио вољу тамошњих становника, много потпуније него председнички избори у САД 2004. године.

         Други читалац истих новина написао је: Русија само враћа оно што јој припада по праву, игноришући одлуку „пијаног Хрушчова”.

         Џон Бромли Девенпорт, не кријући своје име, послао је The Times овај свој став: „Камерон, Обама и остали мирно су посматрали како се сурово свргава власт коју је изабрао народ Украјине. А мирни референдум на Криму изазвао је такав њихов гнев да је појам „лицемерје” добио нови смисао”.

         Натурализовани Британац Ендрју Зигмонд у истом листу је написао: „Пошто сам Мађар, нисам веровао да ћу то помислити, али хоћу да кажем да је Путин у праву: Русија враћа оно што јој историјски, по општем мишљењу припада”.

         „Признао Запад или не признао кримски референдум, чињеница је да је на њега изашло 95 одсто становника полуострва (ми на Западу о томе можемо само маштати), а да је 89 одсто гласало „за” припајање Русији. САД и ЕУ треба да буду веома опрезне кад остали свет уче демократији” – написала је свом листу Елизабет Хастингс Кларк.

         емачки лист Der Tagesspiegel организовао је анкетирање својих читалаца поводом потеза Русије према Украјини, а та анкета је показала да чак 78 одсто њених учесника осуђује Запад за лицемерје а наступ Русије сматра „законитом заштитом својих интереса”.

         Читаоцима је било понуђено да изаберу између четири понуђена могућа одговора:

  1. Треба ли Русију одстранити од учешћа у самитима Г-8?
  2. Конфликт може да буде решен само дипломатским путем па су самити Г-8 и за то важни?
  3. Осуде Запада су лицемерне јер Русија само штити своје легитимне интересе?
  4. Ако се ескалација настави, не треба искључити војну интервенцију НАТО.

         До 16.00 сати у анкети се изјаснило 9.420 читалаца немачког листа. Што је још важније, за војну интервенцију НАТО гласало је свега 4 одсто, а 78 одсто је осуде Запада назвало лицемерним.

         Међутим већ у 16.05 цела анкета је била уклоњена са сајта Der Tagesspiegel.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари