Демократе траже и од Обаме да изврши притисак на Бајдена да се повуче из изборне трке

ПОСТАВИЛЕ МУ ЧАК НЕКУ ВРСТУ УЛТИМАТУМА - ДА ТО УЧИНИ ДО 12. ЈУЛА

Бајден је на свом предизборном скупу у Лос Анђелесу био "изгубљен",

а Обама га је узео за руку у повео куда треба

* Неименовани демократа из Представничког (доњег) дома Конгреса САД за пробајденовски портал Axios рекао: „Свако ко се не зове Бајден и кога он не плаћа, разуме у колико дубокој рупи се нашао“

* У функцији притиска је и изјава члана Представничког дома и врха Демократске партије Адама ШИФА да је потпредседница САД Камала Харис у стању да победи Доналда Трампа, чак са великом разликом. И да била „феноменалан шеф државе“

____________________________________________________________

          СВЕ већи број утицајних демократа позива Џоа Бајдена да до 12. јула одустане од председничке трке.

          Ово је објавио пробајденовски амерички портал Axios, наводећи политику председника САД подржавају његова супруга Џил и син Хантер.

          Иако је Џо објавио да му само Господ, сишавши на Земљу, може наложити да иступи из изборне трке, истакнути чланови Демократске партије траже и од бившег шефа државе Барака Обаме и демократских лидера Конгреса да изврше на Бајдена јавни пристисак да се повуче.

          Axios наводи да је Бајден - опирући се -обећао да ће посветити више времена директној комуникацији са бирачима, било у градским већницама или на конференцијама за штампу. Међутим, демократе који виде праву слику  његовог стања, уверене су да он неће успети да отклони свој главни недостатак – поодмакле године.

          Неименовани демократа из Представничког (доњег) дома Конгреса САД за Axios је рекао:

          „Свако ко се не зове Бајден и кога он не плаћа, разуме у колико дубокој рупи се нашао“.

          У функцији притиска је и изјава члана Представничког дома и врха Демократске партије Адама Шифа да је потпредседница САД Камала Харис у стању да победи Доналда Трампа, чак са великом разликом. И да била „феноменалан шеф државе“.

          Нагласио је да је одлука на Бајдену, али мора да он мора да разуме да ће Трамп, у њиховом новом изборном дуелу, победити „са великом разликом“ и да би било разумно и одговорно да „штафету препустити неком другом“.

          Ово са „штафетом“ није нимало случајно.

          Утицајни демократски донатори, представници бизниса и јавне личности либералне оријентације - њих 168 - отвореним писмом су позвали Бајдена да прекине изборну кампању.

           Поручили су му: „Сједињене Државе сада преживљавају значајан тренутак своје историје. Садашњи лидер би требало да осигура своје наслеђе предавањем штафете“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари