Хрватска није дала агремане Aлијиним борцима из Седме муслиманске бригаде

ЗУКАН ХЕЛЕЗ САД ЗА ВОЈНОГ АТАШЕА У ЗАГРЕБУ КАНДИДУЈЕ КЕМАЛА СУЉЕВИЋА

Кемал Суљевић

          ЗАМЕНИК министра одбране у Савету министара Александар Гогановић рекао је за РТРС да су надлежне институције у Хрватској одбиле да дају сагласност на именовање војних аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, бригадирима Мирсаду Стабанчићу и Изудину Скопљаку, због њихове ратне биографије.

          Зато што су били у саставу злогласне Седме муслиманске бригаде, која је упамћена по стравичним злочинима над Хрватима током муслиманско-хрватског сукоба у грађанском рату у БиХ.

          Гогановић је рекао да Хрватска као суверена земља има право да не да агреман, без било каквог образложења. У складу са дипломатским правом.

          Гогановић је истакао и да је то класични наставак бошњачке политике да припаднике ове злогласне ратне војне формације инсталирају на веома битне функције.

           Он је потврдио да је Министарство одбране, којим руководи Зукан Хелез, припремило нови предлог о именовању Кемала Суљевића за војног аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, а који би Председништво БиХ требало да разматра на седници заказаној за четвртак, 4. јула.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари