Изетбеговић уверен да се Путин заглибљује у Украјини, а да Зеленски бије неку битку и за Босну

ТВРДИ ДА СУ БОШЊАЦИ ГЛАВНИ САРАДНИЦИ ЕУ ПОВОДОМ ЉУДСКИХ ПРАВА И „ДЕМОКРАТСКЕ ДРЖАВЕ“

* „Не дај Боже да је Украјина шапатом пала, онда би већ гледали мајице на стадиону с великим словом Z. Било би ту дрскости, било би отворених напада на суверенитет БиХ

______________________________________________________________

       ЛИДЕР СДА Бакир Изетбеговић рекао је да је за будућност и на Балкану врло битно то што је Европа снажно стала у одбрану Украјине.

       Он је за МТВ Игман коментарисао рат у Украјини и како се криза на истоку Европе рефлектује на Западни Балкан.

       Говорећи о односу међународне заједнице према Бошњацима, Изетбеговић је казао да су Бошњаци главни сарадници Европе када је реч о грађанским правима и демократској држави.

       - То ће јачати с ратом у Украјини јер се ту Европа о себи забринула и она себе брани. Разлог зашто помаже (предсједника Украјине Володимира) Зеленског је тај што Зеленски води рат за њих. Не дај Боже да је Украјина шапатом пала, онда би већ гледали мајице на стадиону с великим словом Z. Било би ту дрскости, било би отворених напада на суверенитет БиХ тако да Зеленски фактички бије неку битку и за нас - порука је Изетбеговића.

       За руског предсједника Владимира Путина рекао је да није имао добре обавештајне податке прије него је започео рат, те да је ушао у живо блато.

       - Русија је ушла у једно живо блато злочина из којих не може изаћи. Не можете напасти слабијег од себе и онда одустати јер ћете потпуно изгубити ауторитет. Зато се продубљује та спирала насиља - рекао је.

       Прогнозирао је и да ће Русија убудуће улазити у све веће и веће санкције и изолацију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари