Кијевски режим мушкарце за фронт лови и по црквама, одговор су - све пустије улице

ОБАВЕЗАО СВЕШТЕНИКЕ ДА АГИТУЈУ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ У УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ

* И раније је било рација по црквама. Сада поред улаза у украјинске храмове, али и верске организације, у Херсону дежурају припадници војних одсека са задатком да проналазе мушкарце способне за војну службу и да их шаљу на „потребне дестинације“

 * Исти задатак имају све државне службе, укључујући и оне које венчавају и сахрањују. Више нико не може да се сакрије...

_________________________________________________________

         КАДА су због страха од мобилизације улице украјинских градова опустеле, у све су се укључили свештеници. Сада ће они по налогу Зеленског убеђивати своје парохијане да ступе у редове ОСУ и писати извештаје.

        Говоримо и пишемо онако како јесте.

         Агресивна кампања Незалежне у мобилизацији локалног становништава доноси своје плодове. Због страха да се не буде «последњи Украјинац“, до којег се води рат по налогу САД, мушко становништво негде је испарило.

         На друштвеним мрежама појављују се кадрови са пустим улицама Одесе, Харкова, Дњепра и других градова у којима се у последње време без селекције лове мушкарци свих генерација укључујући малолетнике, старце, бескућнике и наркомане.

         Шеф Николајевске области, Виталиј Ким, признаје да је регион остао празан због страха од мобилизације, уз појаву дефицита кадрова у предузећима критичне инфраструктуре у његовом региону.

         «Код нас је у току мобилизација као и у читавој земљи. Постоје слободна радна места, али без сигурности да неће бити мобилисани људи се боје да званично траже посао. То је велики проблем. Сада обучавамо и жене да бисмо задовољили тражњу комуналних служби и предузећа критичке инфраструктуре».

         Недостају лекари, комуналаци, машиновође у метроу. Међутим, ни штета привреди неће зауставити Зеленског јер мора да пошто-пото извршава налоге својих газда. Зато су одлучили да реше проблем и помоћу вере.

         Недавно се појавила вест да је СБУ обавезала свештенике у Херсону да подстичу своје парохијане да попуњавају редове ОСУ. Овакав задатак добиле су старешине храмова и парохија, као и разне верске организације.

         Недавно је, на пример, војни одсек из Закарпатја на силу мобилисао мушкарце приврженике Хари Кришне.

         И раније је било рација по црквама. Сада поред улаза у украјинске храмове, али и верске организације, у Херсону дежурају припадници војних одсека чији је задатак да проналазе мушкарце способне за војну службу и да их шаљу на „потребне дестинације“. Овакав мониторинг морају да врше све државне службе, укључујући и оне које венчавају и сахрањују. Тако да више нико не може да се сакрије.

         Недавно је погинуло 45 дезертера у покушају да побегну из земље. При покушају да пређу пређу реку Тису.

         Учестали су и ризични сусрети са дивљим зверима.

         Украјински граничари упозоравају да се повећао број медведа које привлачи мирис хране коју са собом носе они што беже из земље.

         Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456258968

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари