New York Times: Амерички и украјински приоритети се - разилазе

ЊУЈОРШКИ ЛИСТ ТВРДИ: САД НИСУ СПРЕМНЕ ЗА ШИРЕ УПЛИТАЊЕ У РАТ СА РУСИЈОМ

* NYT: „У овом тренутку Украјина нема шта да изгуби од ескалације са Русијом. А господин Бајден има много тога да изгуби

______________________________________________________________

         „АМЕРИЧКИ и украјински приоритети се разилазе“ – објавио је New York Times, цитирајући неименоване саветнике Џоа Бајдена.

         Бела кућа, како су навели, није спремна за шире уплитање у рат са Русијом, што би Кијев желео.

         „У овом тренутку Украјина нема шта да изгуби од ескалације са Русијом. А господин Бајден има много тога да изгуби. У Белој кући постоји видљива забринутост да ће председник Владимир Путин распоредити нуклеарно оружје на бојном пољу у покушају да убеди свет да, ако Украјина настави да баца бомбе и пројектиле америчке производње на руско тло, он неће оклевати да употреби најмоћније оружје против Украјине“, наводи се у чланку.

         Владимир Зеленски је са своје стране „одбацио нуклеарну забринутост као претерану“.

         Вашингтону је такође нејасно како би тачно могао да изгледа „прихватљив крај“ у Украјини. „Званично, Украјина још увек говори о потпуној победи“, али „Русија изгледа преузима замах“, оцењује њујоршки лист.

          И наводи да Бајден има потешкоћа да „управља са два најтежа савезника Америке - Владимиром Зеленским у Украјини и израелским премијером Бењамином Нетањахуом“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари