Стано: Никакав „споразум“ неће 30. јула понуђен представницима Београда и Приштине

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ЕКСПЕРТСКИ ТИМОВИ ПРЕГОВАРАТИ О РАСЕЉЕНИМ И ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ

Петер Стано

        ПОРТПАРОЛ високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност, Петер Стано, изјавио је данас да су нетачне медијске спекулације да ће на састанку представника Београда и Приштине у Бриселу бити представљен нацрт споразума према којем се очекује да Србија призна независност Косова.

        Он је за Глас Америке рекао да ЕУ има правило да не коментарише медијске спекулације, али да би он у овом случају желео да „експлицитно одбаци” спекулације у вези са сутрашњим састанком експерата и темама тог састанка.

        „Након што је дијалог обновљен на највишем нивоу, наставља се серијом састанака на експертском нивоу, што је део текућег процеса. Сутрашња агенда ће укључити питања расељених и економске сарадње”, рекао је Стано, преноси Танјуг.

        „Вечерње новости” објавиле су у уторак увече, позивајући се на дипломатске изворе, да ће делегацији Београда која у четвртак путује на разговоре са Мирославом Лајчаком и представницима приштинских институција у седишту Европске уније бити уручен нацрт свеобухватног споразума, који подразумева де факто признање Косова од Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари