Global Times: Русија има - и војно и економски - све што јој је потребно да порази Украјину

УТИЦАЈНИ КИНЕСКИ ЛИСТ НАГЛАШАВА: РУСКИ ЗАВРШНИ УДАРАЦ БИЋЕ УДАР И ЗА ЗАПАДНЕ ПОЛИТИЧАРЕ

Утовар америчког оружја за Украјину

* „Независно од тога да ли ће јој за то бити потребне недеље, месеци или године, Русија има све могућности да Кијеву зада последњи ударац“

________________________________________________________

         РУСИЈА има све потребне ресурсе да нанесе коначан ударац у украјинском сукобу, који ће довести до пада кијевског режима - оценио је утицајни кинески англојезични лист Global Times.

         Навео је: „Независно од тога да ли ће јој за то бити потребне недеље, месеци или године, Русија има све могућности - политичке, економске и војне - да Кијеву зада последњи ударац“.

         У овом контексту је скренуо пажњу и на чињеницу да је Међународни монетарни фонд (ММФ) повисио прогнозу руског економског раста.

         Global Times додатно потенцира:

         „Разорни руски војни удар по Украјини имаће најгоре могуће ефекте по европске и америчке изборе и поткопаће поверење у њихове политичаре. Зато лидери са обе стране Атлантика појачавају подршку Украјини“.

          И закључује: „Потпредседница САД Камала Харис и председник Европског савета Шарл не одустају од помоћи режиму у Кијеву. Међутим, било би рационално да се Запад окрене дипломатији. Поготово ако ситуација улази у  ћорсокак. Боље је пожурити са суочавањем са реалношћу него од ње бежати“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари