Кина позвала Г7 да престане са обојеним револуцијама и незаконитим санкцијама

ЏАО ЛИЂИЈАН: ПРЕСТАНИТЕ И СА ПОСЕЗАЊЕМ ЗА ЕКСТЕРИТОРИЈАЛНОМ ЈУРИСДИКЦИЈОМ

Карикатура кинеског листа Global Times

* Портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао ЛИЂИЈАН: „Позивамо земље Г7 да се истински фокусирају на мир и развој у целом свету, да престану да се служе двоструким или чак вишеструким стандардим. Такође и да престану да шаљу, са поводом или без икаквог повода, војне авионе и бродове на „праг“ других земаља ради демонтрације силе“

__________________________________________________________

       ПЕКИНГ је позвао земље Г7 да се фокусирају на мир уместо на увођење незаконитих санкција.

       У форми изјаве портпарола кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијана.

       „Позивамо земље Г7 да се истински фокусирају на мир и развој у целом свету, да престану да се служе двоструким или чак вишеструким стандардим. Такође, да престану да шаљу, са поводом или без икаквог повода, војне авионе и бродове на „праг“ других земаља ради демонтрације силе“.

       Портпарол кинеске дипломатије у наставку је посебно нагласио:

       „Г7 је дужна да престане да користи сваку прилику да у другим земљама организује обојене револуције и да престане са увођењем незаконитих санкција другим земљама или коришћењем екстериторијалне јурисдикције”.

       Све је ово уследило након што су се Сједињене Државе, Јапан, Канада, Јужна Кореја, Тајван, Филипини и Сингапур договорили да формирају затворени систем размене информација као алтернативу постојећим структурама форума Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ).

       Не крију да им је такав „затворени систем“ потребан да се сакрију од Русије и Кине које су чланице истог форума.

       Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је 14. маја да земље ЕУ воде политику која је углавном корисна Вашингтону и да таквим угађањем САД губе остатке самосталности.

       Упозорио је да ће последице западног хибридног рата против Русије осетити сви и напоменуо да Москва предузима кораке да не дође до директне конфронтације.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари