Будућност отквитала један пораз

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОБРА У ПРВОМ, А ОЧАЈНА У ДРУГОМ ПОЛУВРЕМЕНУ - 80:72 (18:25, 27:25, 21:8, 14:14)

          Хала: „Морача“. Гледалаца: 4.000. Судије: Томислав Хордов, Марио Мајкић и Марко Јурас. Резултат у серији: 1:2.

         БУДУЋНОСТ: Џексон 10, Кол 20, Шеховић, Е. Кларк 3, Баровић 8, К. Кларк 14, Гордић 5, Битадзе 4, Поповић, Бел 8, Николић 8, Вилијамс.

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 10, Кешељ, Давидовац, Ненадић, Лазић 5, Фаје 7, Берон 12, Добрић 5, Симанић, Риверс 19, Цирбес 10, Оџо 4.         

_________________________________________________________________________

         СА ОСАМ убачених поена у трећој четвртини, те 14 у последњој, Звезда и није могла било чему да се нада у Подгорици. А одиграла је фантастично прво полувреме, у којем је стекла пет поена предности (50:45).

         По приказаном, требало је да има макар двоцифрену разлику. Ипак, старт другог полувремена и промашене отворене тројке, потом и неорганизација у нападу после пете личне грешке Човићу, коштале су Звезду пораза.

         Прва четвртина:

         Одличан почетак Црвене звезде, уз закуцавање Цирбеса, потом још један кош Немца и тројку Лазића, гости су повели са 9:4. Брзо су се Подгоричани вратили у меч, после коша Кларка пришли су на 9:8.

         Недуго потом, после тројке Џексона, Будућност је изједначила (11:11). Није имао много избора Човић у једном од напада, али је погодио далеку тројку за „плус пет” (16:11). Недуго потом, после фаула Битадзеа на ОџуРепеша је затражио пви тајм-аут.

         Бел је погодио тројку за Будућност, али је још једном фантастично погодио Човић. Недуго потом и први поени Риверса за девет поена вишка (23:14). Исти играч је погодио и на истеку прве четвртине, са звуком сирене (25:18).

         Друга четвртина:

         Риверс се баш разиграо, погодио је тројку скоро на истеку напада, за прву двоцифрену разлику на мечу (28:18).

         Риверс је погодио још једну тројку, био је то његов десети поен, без промашаја (33:23). Ипак, ту разлику је тројком преполовио Николић, за први тајм-аут Томића (33:28).

         Звезда је промашила неколико напада, у контри је погодио Кол (33:30). Узвратио је Риверс невероватним поготком за два, а потом још једном за три (38:30).

         За тили час Будућност је везала четири поена, закључно са закуцавањем Битадзеа(38:34). Риверс је потом изгубио две лопте узастопно, али је Грузин направио глупост.

         Гурнуо је Битадзе Риверса, поред судије Хордова. Клупа Будућности је добила техничку грешку, а Битадзеу је свирана намерна чина грешка.

Берон је погодио бацање због техничке, а потом је и Риверс убацио оба (41:34). Надовезао се на то поенима испод коша Лазић (43:34). Уследила је још једна тројка Берона, и то каква, из ћошка, за нови тајм-аут Репеше (46:34).

Човићу је свиран трећи пекршај, али ндуго потом у исом проблему био је и најбољи појединац Подгоричана Кол.

         Пришла је Будућност на пет разлике (47:42), али је Риверс при шуту за три поена изнудио фаул, а потом је погодио два од три бацања (49:42). Кларк је потом погодио „два плус један” (49:45).

         До краја полувремена, по једно слободно бацање погодила су оба тима, а за последњих шест стотинки, Николић је промашио шут за три поена (50:45).

         Трећа четвртина:

         Почело је сјајном асистенцијом Риверса за Цирбеса и лаганим поенима, али је узвратио Баровић (52:47). Кларк је у контри погодио, уједно изнудио фаул Лазића, убацио је потом и додатно слободно бацање (52:50).

         Одоговорио је на најбољи могући начин Фаје, тројком (55:50), али је Кларк са два бацања поново жестоко приближио свој тим (55:53).

         Исти играч је потом закуцао за изједначење, на тај начин је казнио промашај Добрића, имао је отворену тројку (56:56). Томић је морао да позове тајм-аут.

         Добрић је промашио још једну отворену тројку, а потом је Човић својим четвртим фаулом прекинуо контру Будућности. Добрић је послао на линију бацања Кларка, он је погодио једно за вођство свог тима (57:56).

         Промашили су потом тројке Фаје и Риверс, казнио је то са „два плус један” Николић, уз трећи фаул Берона (60:56). Тек после промашаја Лазића, који је себи створио немогућу позицију за кош, и поена КолаТомић је затражио тајм-аут (62:56).

         На све се надовезала глупост Берона, који је најпре изгубио лопту, а потом начинио неспортску личну грешку. Џексон је погодио једно од два бацања, а потом и једно због техничке Звезди (64:56).

         Серију је наставио Кол, за прву двоцифрену предност Будућности (66:56), а до краја четвртине Цирбес је погодио два бацања (66:58).

         Четврта четвртина:

         Могла је Звезда да приђе на три поена заостатка, али је и Риверс промашио отворену тројку, казнио је то Кол (68:60). Бел је погодио тројку, очигледно пун самопоуздања, а Звезда је углавном поентирала са бацања, најпре Добрић, потом и Човић једном (71:63).

         На једно убачено бацање Баровића са два је одговорио Берон, четири минута пре краја. После промашаја БелаРепеша је тражио тајм-аут (72:65).

         Берон је изгубио лопту, потом и промашио у следећем нападу, на другој страни Џексонје погодио са осам метара (75:65). После закуцавања Фајеа Звезда је пришла на седам поена минуса (76:69), али је Кол отклонио сваку опасност, кошем преко млаког Добрића, минут пре краја (78:69)... Меч је тада и дефинитивно био решен.

         http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/78540/buducnost-uzvratila-udarac-zvezda-odlicna-u-prvom-i-ocajna-u-drugom-poluvremenu

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари