Улм први Звездин скалп у Еврокупу

СОЛИДАН НЕМАЧКИ ТИМ ПОРАЖЕН У ДВОРАНИ „АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЋ“ СА 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14)

* Звездин тренер, Милан Томић, рекао јер после утакмице да највеће заслуге за победу имају Филип Човић и Бориша Симанић

____________________________________________________________________________

         Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 4.876. Судије: Кармело Патернико, Петрос Папапетру и Микола Амбросов.

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 17, Раданов 2, Човић 1, Перпероглу 14, Ненадић, Лазић 2, Фаје 8, Берон 19, Добрић 6, Симанић 3, Цирбес 2, Оџо 14.

         УЛМ: Рајнхард 11, Милер 5, Еванс 10, Грин 10, Гинтер, Томпсон 7, Акпинар 6, Бретцел, Уграи 3, Шилинг 5, Фоту 16, Крамер.

         БИЛО је осцилација у игри Црвене звезде на старту Еврокупа, али је на крају домаћи тим убедљиво славио против старог знанца Улма – 88:73.

         Јасно је после овог меча да још много тога не функционише у игри црвено-белих, али је и таква игра била сасвим довољна за, испоставило се, убедљиву победу против немачког представника.

         Посета на старту Еврокупа у хали „Александар Николић” свакако ће бити далеко испод нивоа Евролиге, такмичења које је Црвена звезда играла прошлих сезона.

         Са разгласа путашју се црвено-бели хитови, на најбољи одјек наишла је песма са стиховима: „Остаћете комшија мали...”

         1` После само 47 секунди Мајк Цирбес је начинио две личне грешке, од тога другу приликом шута за три поена, Акпинар је убацио сва три слободна бацања (0:3). Томић је на паркет уместо Цирбеса увео Оџа.

         5` Друга тројка Билија Берона, црвено-бели су пришли пре првог ТВ тајм-аута на пола коша заостатка (10:11). Недуго затим тројка Фајеа за прво вођство црвено-белих (13:11).

         8` Две сјајне одбране Звезде, лагани поени Фајеа и полагање сналажљивог Регленда, разлика је расла у корист домаћина у финишу за песему Делија у некадашњем „Пиониру” (19:13).

         9` Скок у нападу Оџа, те његови поени, претходно тројка црвено-белих, па једно убачено слободно бацање Регленда, Звезда је одржавала разлику у финишу четвртине (26:21).

         10` У финишу четвртине најпре маестрална одбрана, на којој је Томић инсистирао, а потом и тројка преко руке Перпероглуа уз звук сирене (28:21).

         12` Звезда је играла гранитну одбрану на старту другог квартала, Делије су се распевале, а већ после коша Добрића тренер гостију тражио је тајм-аут (30:21).

         14` Предах и савети тренера Улма донели су гостима мини-серију од шест поена, Томић је реаговао на исти начин и на паркет вратио Регленда и Цирбеса.

         17` Није се много променило у односу снага и резултату, те је на три минута до краја Звезда имала три поена вишка, после поена  (39:36).

         19` Улм је дошао и до изједначења на 95 секунди пре краја (41:41). На тачно 43 секунде пре краја ривали су поново били у егалу, те је Томић затражио тајм-аут (43:43).

         20` Наредио је тренер Звезде напад на Оџа, била је то добра одлука (45:43). Улму је остао последњи напад, но Милер је пожурио и промашио. На тачно 2,2 секунде до краја због „флопинга” бивши играч Партизана Милер добио је техничку грешку. Берон је убацио слободно бацање, а у преосталом времену Берон је умало погодио тројку (46:43).

         25` Није било ефикасно у првих пет минута другог полувремена, домаћи су убацили шест, Немци тек пет поена за то време, до ТВ тајм-аута (52:48).

         26` Четири везана поена Оџа, прво два са линије бацања, а потом и монструозно закуцавање поново су погидли присталице домаћеих на ноге, а Звезду „одлепили” на двоцифрену разлику, уз сјајан поен Добрића (58:48).

         28` После тројке Регленда било је и 13 поена вишка за Звезду, али је Фоту одмах узвратио иза линије 6,75 (61:51).

         29` Није било промене резултата све до 72 секунде пре краја, кад је Перпероглу погодио само једно слободно бацање. Претходно је и Регленд промашио два (62:51).

         30` Еванс је искористио пукотину у одбрани Звезде за „два плус један”, а Цирбес је наставио са серијом промашаја црвено-белих са линије слободних бацања! Уграи је погодио тројку преко Цирбеса у моменту кад је Лазић начинио глупост, односно неспортску личну грешку на Евансу. Овај је убацио и два бацања, Улм је поново био у игри (62:59).

         32` На тројку Фајеа узвратио је одмах Рајнхарт на исти начин, али је потом Оџо одрадио сјајан посао (67:62). Томић је тада на паркет по први пут послао Симанића.

         34` Пет везаних поена Перпероглуа поново су подигли Звезду (72:64), за тајм-аут гостујућег тренера. Два убачена бацања Добрића после неспортске Грина, поново су донели домаћима двоцифреу разлику (74:64).

         36` Свирана је гостима потом и техничка грешка, али је и Берон био непрецизан са линије слободних бацања. Исти играч је потом изнудио фаул, овога пута је погодио оба пута (76:64). Оџо је лако добио дуел под кошем, потом је и залепио „банану” Милеру, за максималних 14 поена разлике (78:64).

         38` Кад је тројку погодио и Симанић, а потом Човић оба бацања, Звезда је имала великих „плус 18” (82:64).

         39` Пала је потом Звезда, направила неколико грешака, те су гости тројком Фотуа пришли на само 11 поена минуса (82:71). Срећом, Улм је начинио неспортску личну, из које је опримио четири поена, два бацања Берона и закуцавање Оџа (86:71).

         40` До краја Томић, али и његов колега на клупи Улма, размишљали су о томе да његов тим направи што већу разлику, с обзиром да би и тај критеријум могао да буде значајан на крају прве фазе такмичења.

         Последње поене закуцавањем постигао је Раданов (88:73).

         Звездин тренер, Милан Томић, рекао јер после утакмице да највеће заслуге за победу имају Филип Човић и Бориша Симанић.

         http://www.zurnal.rs/kosarka/evrokup/70397/zvezda-krenula-sjajno-u-evrok...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари