Савић: Медитеранске игре - припрема за ЕП

СРБИЈА У ГРУПИ С ПОРТУГАЛОМ, ФРАНЦУСКОМ И ЦРНОМ ГОРОМ, С КОЈИМА ИГРА РЕДОМ ОД 27. ДО 29. ЈУНА

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да ће предстојеће утакмице на Медитеранским играма бити провера његове екипе пред Европско првенство у Барселони.

        „Утакмице на Медитеранским играма су нам једине провере за Европско првенство у Барселони. Од четири утакмице две ће бити јаке, са Црном Гором у групи и касније са противником у дуелу за медаљу. За сада све иде по плану, тако да проблема нема“, рекао је Савић, преноси Ватерполо савез Србије.

        Ватерполо репрезентација Србије вечерас путује у Тарагону на Медитеранске игре.

        Србија је у групи с Португалом, Француском и Црном Гором, с којима игра редом од 27. до 29. јуна. Након тога следи дан одмора и 1. јула борба за медаљу.

        У другој групи су Шпанија, Грчка, Италија и Турска.

        Србија је 2009. године освојила злато на Медитеранским играма у Пескари, док је пре пет година у Мерсину подмлађена селекција остала без одличја.

        „Имамо злато из 2009. тако да немамо императив освајања. Увек, ипак, идемо на што бољи резултат. Сада је битно да видимо где смо у односу на старт Европског првенства. Дуго нисмо били овако комплетни и баш зато идемо да играмо“, рекао је капитен Филип Филиповић.

        Селектор Дејан Савић на Медитеранске игре води састав из Будимпеште 2017. с променом коју је условила повреда Андрије Прлаиновића. Уместо њега, у тиму је Страхиња Рашовић.

        Како наводи ВСС, Прлаиновићев опоравак иде по плану, тренираће у Београду и по доласку екипе прикључиће се наставку рада.

        Србија ће после Тарагоне тренирати са Американцима, а потом ће 11. јула отпутовати за Шпанију на дводневне припреме с домаћином. Прву утакмицу на Европском првенству одиграће 16. јула против Румуније.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари