Капитен Филип Филиповић: Даћемо све од себе да се овде, ако Бог да, још који пут видимо

БЕОГРАД ПОЗДРАВИО ЗЛАТНЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ, А ОНИ ОПЕТ – НА БАЛКОНУ ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ

* Андрија ПРЛАИНОВИЋ: „Велика ствар је освојити четврти пут зато у низу. Многи су мислили да ћемо се ове године успорити, да нећемо бити овакви. Ипак, истрајали смо у жељи да останемо у самом врху светског ватерпола. Веома сам поносан на ову екипу, на то што исписујемо златне странице српског спорта и ватерпола

____________________________________________________________________________________

         ВИШЕ хиљада људи окупило се вечерас испред Скупштине Београда на дочеку ватерполиста Србије који су у Шпанији освојили четврту узастопну титулу шампиона Европе.

         Навијачи су уз српске заставе и песме дочекали европске прваке, са којима су отпевали химну Србије.

         Окупљенима се са балкона градске скупштине обратио капитен и најкориснији играч турнира Филип Филиповић који је захвалио на подршци.

         "Желим пре свега да захвалимо и да се поклонимо овим момцима и стручном штабу, овим дивним људима који су заслужни за овај тријумф. Људи, хвала свима што сте дошли вечерас, обећавам да ћемо дати све од себе, ако Бог да, да се овде још видимо који пут. Живела Србија", рекао је Филиповић.         Српски селектор Дејан Савић рекао је "Хвала вам, дивни сте, наклон до пода".

         Ватерполисти Србије освојили су у суботу златну медаљу на Европском првенству у Барселони пошто су у финалу победили домаћина, Шпанију са 12:10 после бољег извођења петераца.

         Прлаиновић и Гојко Пијетловић: Овакве

                ствари остају урезане у срце

         Ватерполо репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић рекао је после вечерашњег дочека у Скупштини Београда да му је драго када види колико је људи усрећило освајање златне медаље на Европском првенству у Шпанији.

         "Сатисфакција је када видимо колико нас људи дочека, то се не може описати речима. Осећај је неупоредив с било чим. Једноставно када видиш да си својим спортским успесима обрадовао толико људи", рекао је Прлаиновић новинарима после свечаног дочека у Скупштини Београда.

         Прлаиновић је рекао да свака утакмица на првенству у Барселони има посебну драж, али да не може да одабере која му је најдража.         "Велика ствар је освојити четврти пут зато у низу. Многи су мислили да ћемо се ове године успорити, да нећемо бити овакви. Ипак, истрајали смо у жељи да останемо у самом врху светског ватерпола. Веома сам поносан на ову екипу, на то што исписујемо златне странице српског спорта и ватерпола", рекао је он.

         Ватерполисте Србије је вечерас испред Старог двора дочекало неколико хиљада људи, а Гојко Пијетловић је рекао да такав догађај "никада не застарева".

         "Овакве ствари увек остају урезане у срце и памћење. Када видим колико цене оно што радимо за државу и овај народ срце ми је пуно. Емоције су предивне. Хвала свима што су дошли", рекао је Пијеловић.

         Упитан колико је било реално да Србија четврти пут узастопно освоји ЕП, Пијетловић је рекао "Скоро немогуће", али да је тим "прављен за немогуће мисије".

         "Даље ћемо наставити истим темпом, успеси и састав нам не дозвољавају да станемо овде, већ нас подстичу да увек будемо на првом месту", рекао је Пијетловић.

         Он је додао да му је драго што су ватерполисти на балкон Скупштине града Београда могли да изађу с децом и што се "ствара породична атмосфера".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари