Ватерполисти преко Хрвата до финала

ПО ТРИ ГОЛА ИМ У БАРСЕЛОНИ ДАЛИ МИЛОШ ЋУК И ДУШАН МАНДИЋ

         ВАТЕРПОЛО репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства.

         У Барселони је победила Хрватску са 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2).

         Најефикаснији су били Милош Ћук и Душан Мандић са по три гола, док су по један дали Никола Јакшић, Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић.

         Србија брани европску титулу.

         Прва четвртина била је кључна, у њој су наши Делфини дошли до два гола предности. Неумољив је био Милош Ћук, из три шута дао је три гола за 5:3 на крају првог квартала.

         Знали су Хрвати одакле прети највећа предност, па су ударили на Милоша, због кошкања у 14. минуту искључени су Лорен Фатовић код Хрватске и Милош Ћук, код Србије, до тада најбољи појединац на мечу.

         Ипак, и после тога дошли смо до гола, и то из игре, преко Мандића за 6:3. Но, друга и трећа четвртина завршене су истоветним резултатом 1:1, па се у последњи период ушло са скором 7:5.

         Због протеста селектор светских шампиона, Хрвата, Ивица Туцак, почетком последње четвртине је добио други жути картон, па црвени, и морао је да се макне даље од ивице базена.

         Уследио је гол Прлаиновића (8:5), али је брзо узвратио Вукићевић из петерца (8:6). А, онда је пала одлука, три минута пре краја Мандић је лобовао Бијача за 9:6 и славље је могло да почне...

         Делфини су четврти пут узастопно у финалу ЕП.

         У Ајндховену 2012, Будимпешти 2014. и Београду 2016. попели су се на највишу степеницу победничког постоља.

         Финале Европског првенства ће се играти у суботу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари