Вучић ватерполистима: Усрећили сте Србију и цео наш народ широм планете

ПОСЕБНО СЕ ЗАХВАЛИО ОНИМА КОЈИ НИСУ РОЂЕНИ У СРБИЈИ – АНДРИЈИ ПРЛАИНОВИЋУ И ДУШАНУ МАНДИЋУ

* Александар ВУЧИЋ:„Четири пута заредом освојити европску титулу није само нека прича, већ прича о промени менталитета, победничког, у нечему на шта ми у Србији нисмо увек научили. То може само уз огроман труд, велики рад, огромну енергију и амбицију”

* Капитен Филип ФИЛИПОВИЋ: „Једино што могу да обећам - да ће ови момци, заједно са мном, потрудити да оправдају поверење и средства која ћете, сигуран сам, уложити на набољи могући начин како бисмо били конкурентни у на Олимпијади у Токију 2020. године. Толико од нас, а после тога долазе млађи”

__________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић захвалио се ватерполистима, који су освојили, четврти пут заредом, титулу европског првака, рекавши да су донели велику радост Србији, али и Србима широм света.

         Вучић је, на пријему за ватерполо репрезентативце, који су освојили златну медаљу на Европском првенству одржаном у Барселони, рекао:

         „Ако смем да цитирам Душана Мандића и Андрију Прлаиновића, донели сте радост не само Србији, већ нашем народу где год живи, у Црној Гори, Републици Српској, на целој земаљској кугли. Хвала свима који нису рођени у Србији, а који играју за свој народ и своју Србију. Хвала свима који сте се толико срчано борили за наше боје - црвено, плаво, бели дрес. Иако у базену нема дресова, он вам је у срцу и глави”, рекао је председник.

         Вучић је захвалио што су ватерполисти „најбољи”, и што, иако немамо новца колико имају многи други, њима то не представља препреку да буду најбољи и највећи у целом свету.

         „Четири пута заредом освојити европску титулу није само нека прича, већ прича о промени менталитета, победничког, у нечему на шта ми у Србији нисмо увек научили. То може само уз огроман труд, велики рад, огромну енергију и амбицију”, казао је он.

         „Донели сте огромну радост нашој земљи, посебно у тренуцима када није лако бити ни Србин, ни држављанин Србије. Не мислим на економске прилике које су свакако боље него раније, већ на све што се збива око нас”, истакао је он.

         Вучић је казао да очекује од ватерполиста, иако је незахавално рећи, „увек још више, иако нема више и даље”, да врате титулу светског првака, и сачувају титулу олимпијског победника”.

         Рекао је да ће држава да учини колико може да им помогне у томе. С тим у вези је подсетио да је донета одлука да се покрије базен у Врњачкој бањи, где могу да тренирају.

         Такође је пренео да је данас на влади донета одлука о „ономе што припада” репрезентативцима, додајући да Србија, онолико колико може награђује своје шампионе. И додао:

          „Србија је била и биће увек уз вас. Гледаћемо да у складу са својим могућностима на време, без кашњења испуњавамо своје обавезе и у већем обиму него раније. Живела Србија, још победа желим”, поручио је председник.

         Капитен репрезентације Србије Филип Филиповић истакао је да су ватерполисти своје речи и дела показали у базену, а пре свега су показали како се игра, бори и како се бране боје Србије.      

         „Једино што могу да обећам - да ће ови момци, заједно са мном, потрудити да оправдају поверење и средства која ћете, сигуран сам, уложити на набољи могући начин како бисмо били конкурентни у на Олимпијади у Токију 2020. године. Толико од нас, а после тога долазе млађи”, рекао је Филиповић.

         Филиповић је председнику Вучићу поклонио ватерполо лопту са потписима свих играча и капицу са бројем 10, бројем који капитен носи. 

         Танјуг

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари