Џонсон: Украјина због погрешних процена свог врха иде ка губитку и Харкова и Одесе

БИВШИ АНАЛИТИЧАР ЦИА УВЕРЕН ДА ЋЕ СЕ УКРАЈИНСКИ РАТ ЗАВРШИТИ НАЈКАСНИЈЕ КРАЈЕМ ФЕБРУАРА

* Лари ЏОНСОН: „Питање је колико брзо ће то стићи до америчких неоконзервативаца који су ван додира са реалношћу и не знају да признају своје грешке. Они никад не одустају и уверени су да имају неку врсту свете мисије због које величају САД и покушавају да елиминишу Русију и Кину“

_________________________________________________________________

          УКРАЈИНА ризикује да изгуби Одесу и Харков због погрешних процена свог руководства које је одбило да склопи мир са Русијом - оценио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.

          „Украјинци су имали шансу да закључе мир у првој половини прошле године. Да су то учинили - сада би имали Херсонску и Запорошку област, а више их немају. Руси се никада неће одрећи тих области. Још ће, највероватније ослободити и Харков и Одесу“.

          Џонсон је уверен да Владимир Зеленски неће бити у стању да поправи ситуацију.

          Oн процењује да ће се украјински сукоб окончати најкасније у фебруару, с обзиром на слабу подршку Запада

          И наглашава: „Питање је колико брзо ће то стићи до америчких неоконзервативаца који су ван додира са реалношћу и не знају да признају своје грешке. Они никад не одустају и уверени су да имају неку врсту свете мисије због које величају САД и покушавају да елиминишу Русију и Кину“.

           Џонсон је додатно прецизирап: „Мислим да ће се стварна способност Украјине да издржи рат највероватније завршити до јануара, најкасније до фебруара. Много зависи од тога колико Запад још може да јој пружа финансијску подршку. Тим пре што западне земље, са могућим изузетком Немачке, већ почињу да пружају отпор. Чак и њихова усмена обећања не гарантују увек испоруке оружја Кијеву“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари