Нови скандал у САД: Бајденова породица добила из Кине 1,3 милиона долара

НОВАЦ „ЛЕГАО“ НА РАЧУНЕ ЏООВОГ СИНА ХАНТЕРА, БРАТА ЏЕЈМСА И СНАХЕ ХЕЛИ

Хантер Бајден

* Daily Mail пренео тврдњу адвоката из Колорада, Кевина Еванса, да Министарство правде САД скрива најмање 400 страница поверљивих докумената који потврђују везу Хантера и Џејмса Бајдена са Кином, Русијом и Украјином

_____________________________________________________-

        У СЈЕДИЊЕНИМ Државама избио је нови скандал у чијем епицентру је опет син Џоа Бајдена.

        Хантер Бајден и други чланови породице председника САД осумњичени су да су од компаније из Кине примили 1,3 милиона долара.

        Ово је објавио лист USA Today који се позвао на извештај Одбора за надзор и документацију Представничког (доњег) дома америчког Конгреса.

        У том извештају се наводи да су чланови Бајденове породице - Хантер, брат Џејмс, снаха Хели и још један неидентификовани припадник клана - примили новчане уплате са рачуна State Energy HK Limited која је под контролом Роба Вокера, партнера Џоа, Хантера и осталих.

        Поменути одбор је утврдио да им је новац стигао почетком марта 2017. године, отприлике два месеца након што је Бајден напустио положај потпредседника Сједињених Држава.

        Председник одбора, републиканац Џејмс Комер, рекао је:

        „Нејасно је које су услуге пружене за овај немали новац. И даље ћемо пратити трагове новца везане за бизнис-шеме Бајдена и његове породице“.

         Бела кућа је критиковала извештај, тврдећи у њему садржани подаци нису тачни.

         Почетком јануара је британски дневни лист  Daily Mail пренео тврдњу адвоката из Колорада, Кевина Еванса, да Министарство правде САД скрива најмање 400 страница поверљивих докумената који потврђују везу Хантера и Џејмса Бајдена са Кином, Русијом и Украјином.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари