Трамп на Флориди: Отећемо из руку демократа и оба дома Конгреса САД и Америку!

ПОЗВАО РЕПУБЛИКАНЦЕ ДА СЕ ОЗБИЉНО СПРЕМАЈУ ЗА КОНГРЕСНЕ МЕЂУИЗБОРЕ 2022.

* Наступио је пред 15-20 хиљада људи, опет под паролом „Save America“, а било је најављено да ће их бити „око 45.000“. Вероватно зато што је над Сарасотом до пред сам почетак митинга беснело невреме

* Поново рекао да је Џо Бајден у Белој кући само зато што избори у новембру 2020-те нису били поштени. Па додао: На главним фреквенцијама лажних новости говоре: „Трамп воли Русију “. А ја сам био зауставио руски гасовог Северни ток-2, па не мислим да ме тамо воле. Мени би биле довољне две недеље да нас учиним енергетски независним и од Блиског Истока и од Русије“

__________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп је имао и свој други политички јавни наступ.

       Опет под паролом „Save America“, говорио је пред својим присталицама у Сарасоти, на Флориди.

       Очекивано, искористио је прилику да поново оптужи Џоа Бајдена да показује слабост пред Русијом, Ираном и „комунистичком Кином“, а да се део оружаних снага САД „превише окреће према политици“.

       „Наши лидери се у својој слабости клањају Русији, Ирану и Кини. Зато Американци треба да гласају за републиканце на предстојећим међуизборима за Конгрес 2022. године“.

       Наступио је пред 15-20 хиљада људи, а било је најављено да ће их бити „око 45.000“. Вероватно зато што је над Сарасотом до пред сам почетак митинга беснело невреме.

       Трамп је поново рекао да само он може Америку „ослободити енергетске зависности од Блиског истока и Русије“. И наставио:

       „На главним фреквенцијама лажних новости говоре: „Трамп воли Русију “. А ја сам био зауставио руски гасовог Северни ток-2, па не мислим да ме тамо воле. Мени би биле довољне две недеље да нас учиним енергетски независним и од Блиског Истока и од Русије“.

       Вративши се међуизборима за Представнички (доњи) дом Конгреса САД, нагласио је:

       „Морамо се борити да бисмо победили. Морамо се борити већ сада. Лично ћу чинити управо то“.

       Трамп је поново рекао да је он победио на последњим председничким изборима а не Џо Бајден.

       Додао је да је Бајден у Белој кући „само зато што није било поштено“.

       За себе је рекао да је жртва „лова на вештице“, као и многе његове присталице против којих се подижу „фиктивне оптужнице“.

       На крају је окупљенима обећао:

       „На међуизборима 2022-ге и на наредним председничким изборима узећемо из руку демократа и оба дома Конгреса САД  и саму Америку. Нико за ову земљу за четири године није учинио колико администрација Доналда Трампа“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари