Трамп: Нећу сарађивати са специјалним тужиоцем којег су одредили да води истрагу против мене

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК САД ИЗЈАВИО ДА СЕ РАДИ О „НАЈГОРОЈ ПОЛИТИЗАЦИЈИ ПРАВОСУЂА“

Министарство правде САД

       ДОНАЛД Трамп оштро је критиковао именовање од стране Министарства правде специјалног тужиоца који ће истраживати случај поверљивих докумената на његовом имању и упад његових присталица у зграду Конгреса САД 6. јануара 2020-те.

       Објавио је да неће сарађивати са специјалним тужиоцем и одлуку Министарства правде назвао "најгором политизацијом правосуђа у земљи".

       „Нису ништа нашли и сада доводе неког типа који ме мрзи. Ово је срамота и дешава се само зато што све анкете показују да сам најпопуларнији од могућих кандидата обе странке“, рекао је Трамп.

       Оптужио је Министарство правде за пристрасност и политизацију и подсетио на савезну истрагу о сину актуелног америчког председника Џоа Бајдена Хантера, који је под истрагом од 2018. године:

       „Хантер Бајден је многоструки криминалац и ништа му се не дешава. То није фер према земљи, према Републиканској партији. Мислим да људи то не би требало да прихвате. Ја то нећу да прихватим“, додао је бивши председник.

       Амерички државни тужилац Мерик Гарланд именовао је специјалног тужиоца који ће истражити како су се тајни државни документи нашли у Трамповој кући у Мар-а-Лагу, код Палм Бича и „опструкцију резултата избора 2020. године“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари