Вотерс: Америка је бар десет пута више зла од свих осталих држава

„МОГУ ДА НОЋУ ИДЕМ У КРЕВЕТ УПРКОС ЛАЖИМА ЗАПАДНИХ МЕДИЈА ЈЕР ЗНАМ ШТА ЈЕ ИСТИНА“

* Оснивач рок групе Pink Floyd, Роџер ВОТЕРС: Ми убијамо више људи од свих. Чешће се мешамо у туђе изборе. Ми, Америчка империја, радимо сва та срања

___________________________________________________________

        ЈЕДАН од оснивача рок групе Pink Floyd, Роџер Вотерс назвао је Сједињене Државе највећим злом на свету.

        „Ми (САД) смо бар десет пута више зли од свих осталих. Убијамо више људи од свих. Чешће се мешамо у туђе изборе. Ми, Америчка империја, радимо сва та срања“, рекао је он у интервјуу магазину Rolling Stone.

       Вотерс је такође указао да западни медији, које контролишу власти, намећу људима идеју да су Русија и Кина „лоше“, а да су Сједињене Државе „добре“.

       Он је лажима и пропагандом назвао информације у западним медијима о наводним злочинима руског војног особља у Украјини.

       „Могу да живим сам са собом и да идем у кревет увече знајући да је прича коју западни медији продају пропаганда и да није истина. Знам истину“, рекао је.

       Такође је окривио НАТО за сукоб у Украјини. Према његовом мишљењу, руска специјална операција заштите Донбаса почела је као резултат политике Северноатлантске алијансе.

       Додао је да је Русија "годинама покушавала да избегне сукоб, нудећи дипломатска решења":

       „Другим речима, за ово је крив НАТО!“

       Вотерс је 6. септембра критиковао политику украјинског председника Владимира Зеленског, рекавши да није одржао своја предизборна обећања.

       Он је супрузи Зеленског, Елени, послао писмо у којем је навео да је њен муж победио на председничким изборима у Украјини 2019. обећавши да ће окончати сукоб у Донбасу, дати делимичну аутономију Доњецку и Луганску и применити споразуме из Минска.

       Вотерс је додао да Украјином тренутно владају радикални националисти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари