Сваки Столтенберг има свог Брејвика

ЗАШТО ЈЕ НОРВЕШКА ТРАГЕДИЈА ПОДСЕТИЛА НА ТИМОТИ МЕКВЕЈА И ОКЛАХОМА СИТИ ИЗ 1975.

норвешки премијер Јенс Столтенбер, осумњичени Андреас Брејвик

  •      Меквеј, бивши припадник Делти, направио бомбу од нитратног вештачког ђубрива и дигао у ваздух управну зграду у центру града

  •     Брејвик такође прави бомбу од вештачког ђубрива, које је купио у Пољској, поставља комби испред зграде владе у Ослу, изазива експлозију

  •      Огромну зграду у Оклахома Ситију разнела је такозвана барометрична бомба постављена унутар зграде, а такву софистицирану бомбу немогуће је направити у гаражи

  •      Да ли је Андерс Брејвик такође "војник на програму"? Чији и с којим задатком?

Пише: Милан Видојевић 

     АНАЛИТИЧАРИ у светским медијима још нису начисто да ли је Андерс Брејвик само још један лудак који је своју болест испољио на страшан начн или је реч о "завери," о "одбрани Европе, цивилизације, хришћства", од стране неких непознатих, нових фундаменталиста којима је доста шећерне водице и лепих прича о идиличној Европској Унији и који су се латили оружја јер им је доста лажи.

     С које год стране да приступите анализи овог догађаја, нећете погрешити јер је вишезначан и сигурно да ни једна тренутна анализа не може да пружи одговоре на сва питања. Ни ја не могу да одолим изазову, поготово што је реч о догађају који ме подсећа на нешто што се већ десило.

     Да ли се сећате Тимоти Меквеја и експлозије бомбе у Оклахома Ситију, 19.априла 1995.године? Подсетићу вас, бивши припадник Делти направио је бомбу од нитратног вештачког ђубрива и дигао у ваздух управну зграду у центру града, био ухапшен пар дана касније, осуђен и погубљен, 11. јуна 2001.године.

     Андерс Брејвик такође прави бомбу од вештачког ђубрива, које је купио у Пољској, поставља комби испред зграде владе у Ослу, изазива експлозију са смртним последицама. Интересантан податак, који можда нема везе са догађајем, јесте да је Пољак који је Брејвику продао ђубриво одмах после тога "затворио радњу" и сад ради нешто друго.
___________________________________________________________________________________________________________

     “Расмусене човече, знам одавно да опстанка САД, твог принципала, нема без дроге. Нисам знао да је ситуација тако трагична, мада 20 тона хероина месечно са Косова, које превозе камиони Еулекса, није мала ставка. Која је улога НАТО пакта у нарко-привреди САД-а, ти сигурно знаш, зато је важно да Срби не буду сметња.” 
____________________________________________________________________________________

     Званична верзија истраге атентата у Оклахоми описала је Меквеја као припадника екстремно десничарске милиције, "аријеваца," која се спрема за оружани сукоб са америчком владом, за одбрану "америчких вредности" а против "ционистичке окупационе власти" у Америци. Симпатије јавног мњења биле су на страни, барем у почетку. Нико није обраћао велику пажњу на чињеницу да је Клинтонова влада увела неколико закона кроз такозване "председничке одлуке," којима је директно негирала нека уставна права грађана и инаугурисала ванредно стање, које се касније само надограђивало, посебно после напада на Њујорк, 11.9.2001.године, које траје и данас.

     Незванична верзија истраге, коју су радили многи угледни пензионисани генерали војске САД, стручњаци за експлозив, као и бивши агенти ФБИ и полиције, показала је другу, за мене мрачнију слику, врло могућу, у Меквејевом случају чак истиниту, верзију истог догађаја.

     Огромну зграду разнела је такозвана барометрична бомба постављена унутар зграде. Такву софистицирану бомбу немогуће је направити у гаражи, па се поставило питање како се она уопште нашла у згради.

     Други непријатан детаљ био је да су сви запослени агенти ФБИ, чије су се канцеларије налазиле у тој згради, добили поруку на пејџер да не долазе на посао тог јутра. Многи сведоци су касније изјавили да Меквеј није био сам у комбију, већ је с њим био и човек који је имао "арапске црте лица." Даљом независном истрагом утврдило се да је реч о Ирачанину, припаднику специјалне јединице америчке војске, експерту за минирања и експлозиве, који је лако нашао заштиту у војној бази, после чега је било немогуће наћи га.
________________________________________________________________________________________________________

     “Не знам да ли је Андерс Брејвик анђео освете или демон из пакла, али се размишљам да ли његово надугачко и нашироко писање о Србима случајно коинцидира са дешавањима на северу Косова?”
_________________________________________________________________________________

     Тимоти Меквеј је био професионални војник специјалних јединица са уграђеним биочипом за идентификацију, па га је сателит лако лоцирао и полиција га лако ухапсила. Није бежао, мислио је да је "на задатку," па се ускоро појавило тумачење да је био на "програму контроле ума" и да је "неко укључио програм" и послао га да изврши атентат.

     Да ли је Андерс Брејвик такође "војник на програму"? Чији и с којим задатком? Његов манифест на 1300 страна, у коме објашњава своју одлуку да подигне антиисламску револуцију у Европи, да је на крсташком походу и да је први циљ влада његове земље, коју је оптужио за мултикултурализам и увођење исламске културе у Норвешку, могао би да се оцени као бунцање човека оболелог од схизофреније, који је у фази болести која се одликује "месијанством," и да је његова болесна жеља да спаси свет довела до масовног злочина.

искрцавање специјалаца на острво Утоја

     Људи на програму контроле ума су програмирани за обављање више функција, према потребама "програма," па би "десничарски фанатизам" који је испољавао годинама био унапред смишљени "увод" у "логични крај," да фанатизам мора да се заврши злочином.
____________________________________________________________________________________________________

     “Запрепашћујуће, да не кажем фантастично, звучи званична изјава полиције да на место масакра нису могли да дођу хеликоптером, јер је пилот хеликоптера на годишњем одмору!!”
______________________________________________________________________________

     Део "плана завере" може да буде и одсуство полиције на местима догађаја. Запрепашћујуће, да не кажем фантастично, звучи званична изјава полиције да на место масакра нису могли да дођу хеликоптером, јер је пилот хеликоптера на годишњем одмору!! Ја не знам да ли је мој начин закључивања исправан, ви ме исправите ако грешим, али из званичне изјаве полиције Норвешке, чланице НАТО пакта, чији је генерални секретар Андерс Расмусен управо Норвежанин, произилази следеће:

     - Норвешке антитерористичке јединице имају укупно један хеликоптер;

     - Норвешке антитерористичке јединице имају укупно једног пилота;

     - Ако пилот оде на годишњи одмор, хеликоптером нема ко да лети;

     - Норвешким антитерористичким јединицама није пало на памет да узму нечији други хеликоптер, тако да је место масакра, острво Утоја, снимано из телевизијског хеликоптера, али у њему су били само камерман и новинар. Антитерористичка јединица кренула је колима из Осла! - па кад стигне, стигла је;

     - Бродић којим су са обале кренули ка острву, почео је да пушта воду, па је мало фалило да се "специјалци" подаве. Сем што немају хеликоптере, немају ни своје десантне чамце, па је логично да пливањем крену ка острву, где их је чекао терориста који је већ испуцао сву муницију коју је имао и побио све живо што му се нашло на нишану.

     Расмусене, човече, и ти си на челу НАТО пакта?! У твојој рођеној земљи терористи шенлуче из оружја купљеног у Америци преко поштанског фаха, стављају слике на Интернет, сликају се у гњурачким оделима (твоји "специјалци" нису схватили поруку - да ће се одиграти нешто у вези са водом?), објављују се скрибомански текстови које твоји "аналитичари" не читају, јер су бирократске ленштине и муфљузи, али си зато све своје снаге и способности концентрисао да на северу Косова поставиш блокаде Србима и омогућиш нарко картелу такозване "државе" Косово да има проходне "граничне прелазе."
_________________________________________________________________________________________

     “По испољеном пацифизму, Столтенберг би могао да буде и премијер Србије, чији се премијер такође из све снаге труди да објасни терористима да се Србија неће бранити.”
_____________________________________________________________________

     Ја знам одавно да опстанка САД, твог принципала, нема без дроге. Нисам знао да је ситуација тако трагична, мада 20 тона хероина месечно са Косова, које превозе камиони Еулекса, није мала ставка. Која је улога НАТО пакта у нарко-привреди САД-а, ти сигурно знаш, зато је важно да Срби не буду сметња. Не знам да ли је Андерс Брејвик анђео освете или демон из пакла, али се размишљам да ли његово надугачко и нашироко писање о Србима случајно коинцидира са дешавањима на северу Косова?

     Оно што је јасно из изјава норвешког премијера Столтенберга јесте да ће се Норвешка од терориста и фанатика бранити "песничким изјавама," подметаће и други образ кад год неки терориста одлучи да мало пуца по људима. Очекујем ускоро званичну молбу норвешке владе упућену Ал-Каиди и сличнима да не врше своја дела док је у демократским земљама сезона годишњих одмора.
_________________________________________________________________________________________

     “За сада, по Београд нема опасности, барем док се не заврши посао на северу Косова.”
_________________________________________________________________________________________

     По испољеном пацифизму, Столтенберг би могао да буде и премијер Србије, чији се премијер такође из све снаге труди да објасни терористима да се Србија неће бранити. Ја не могу да се сетим да ли је то исти онај Столтенберг који је у распаду Југославије изигравао светског "мудаџију" и делио чврге лево и десно. То се тако ради на Балкану али у цивилизованој Норвешкој се политички мекеће чак и кад неко убије 77 људи.

     Докле год америчка пошта без застоја преноси оружје и муницију на поштанске фахове, нема зиме ни за једног лудака. Докле год разни Столтенберзи чине врх власти у некој земљи за терористе нема проблема да почине било које дело. Видеће Норвешка свог бога кад Брејвик издржи максималну казну од 21 године затвора и изађе на слободу. Шта ако се у том року није "рехабилитовао" него је остао на својим "теоријским поставкама"?

     Што се тиче српских обавештајних служби, које "не знају ко је запалио граничне прелазе," како би знали, кад борба против тероризма није њихов главни задатак?! Имају они своје задатке, које им дају "учитељи," и код којих би радо да положе испите, па да постану другари и пајтоси са замлатама калибра Расмусена и Столтенберга.

     Само да се не занесу и забораве да у историји, како показује статистика у протеклих две хиљаде година, сваки "Столтенберг има свог Брејсвика." Не бих волео да на улицама Београда пребројавамо мртве и слушамо мудросерске изјаве о тероризму.

     За сада, по Београд нема опасности, барем док се не заврши посао на северу Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари