У Француској роман о Путину „Чаробњак из Кремља“ постао - бестселер

ИАКО ЈЕ АУТОР – ЂУЛИЈАНО ДА ЕМПОЛИ – НАКЛОЊЕН ПУТИНУ, ФРАНЦУСКА ПРЕМИЈЕРКА ПОХВАЛИЛА РОМАН

* «Le Mage du Kremlin» роман је о измишљеном дугогодишњем Путиновом помоћнику који говори о пропадању Запада, слабљењу утицаја САД у међународној политици и снажном лидерству у Русији

* Бивши француски министар спољних послова Ибер ВЕДРИН: Роман је невероватно веродостојан и да сви треба да га прочитају. Да је Емануел Макрон прочитао «Le Mage du Kremlin» - сигурно не би заузео овако агресиван став према Русији

_______________________________________________________      

       У ФРАНЦУСКОЈ је бестселер роман Ђулијана да Емполија „Чаробњак из Кремља“ - «Le Mage du Kremlin».

       Водећи лист америчких либерала The New York Times оценио је да је то „симпатичан портрет руског лидера“ који код нњких француских водећих лисчности наводно изазива забринутост јер би могао утицати на политику Париза према украјинском сукобу.

       Роман је објављен након почетка специјалне војне операције у Украјини и постао је популаран „водич за разумевање Путина”.

       Након његовог објављивања, Да Емполи је почео да се појављује на француским телевизијама као стручњак за украјински сукоб.

       Француска премијерка Елизабет Борн похвалила је роман, рекавши да „попут еха одражава актуелну међународну ситуацију и сукоб у Украјини“.

       The New York Times процењује да Путин у „Чаробњаку“ описан повољно, а то сигнализира омекшавање однос према руском председнику и могућност промене гледања Француске на украјинску кризу.

       Бивши француски министар спољних послова Ибер Ведрин рекао је да је роман "невероватно веродостојан" и да сви треба да га прочитају.

       Оценио је чак: да је Емануел Макрон прочитао «Le Mage du Kremlin» сигурно не би заузео овако агресиван став према Русији.

       «Le Mage du Kremlin» роман је о измишљеном дугогодишњем Путиновом помоћнику који говори о пропадању Запада, слабљењу утицаја САД у међународној политици и снажном лидерству у Русији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари