Додик: БиХ je озбиљна лаж која не може да функционише зато је најбоље да се разиђемо

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ИНТЕРВЈУУ РТРС ОЦЕНИО: ЗАТО ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА СЕ РАЗИЂЕМО

* Наши крајеви су наши, припадају Српској. БиХ је међународно призната земља, али је и даље много подређена... Ако некога желите да победите, он ће се борити да се то не деси, тако ћемо и ми

* У БиХ једни према другимо гајимо анимозитете, жељу за одвајањем, због сталног настојања да се БиХ централизује. Ми не тражимо помоћ, али желимо да дамо до знања људима, како стоје ствари у БиХ. Без идеје, БиХ ће се распасти пре или после

* Република Српска не може бити умањена да би БиХ била повећана. За Српску су неприхватљиви Кристијан Шмит и стране судије у Уставном суду БиХ

* Имамо договорен закон о суду БиХ, према којем је седиште Апелационог одељења Бањалука. Ми смо спремни прихватити тај закон, а ако нема тога, неће добити ништа

______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да је БиХ озбиљна лаж, која не може да функционише.

         - БиХ се као политичка заједница никада неће конструисати, зато је најбоље да се разиђе. Наши крајеви су наши, припадају Српској. БиХ је међународно призната земља, али је и даље много подређена. Са њихове стране никада није понуђена одржива политичка опција. Ако некога желите да победите, он ће се борити да се то не деси, тако ћемо и ми. У БиХ једни према другимо гајимо анимозитете, жељу за одвајањем, због сталног настојања да се БиХ централизује. Ми не тражимо помоћ, али желимо да дамо до знања људима, како стоје ствари у БиХ. Без идеје, БиХ ће се распасти пре или после - рекао је Додик за РТРС.

         Он је истакао да Република Српска не може бити умањена да би БиХ била повећана, поручујући да су за Српску неприхватљиви Кристијан Шмит и стране судије у Уставном суду БиХ.

         Додик је рекао и да ће Српска политичким средствима одбранити своју позицију која је од Дејтонског споразума до данас у континуитету изложена притисцима.

         Додао је да је све што се до сада десило у погледу усвајања "европских" закона на нивоу БиХ, било уз подршку и приступ званичника из Републике Српске, али да стално, од састанка у Лакташима, постоје мале преваре.

         - Амерички амбасадор Мајкл Марфи дође и каже, ја се не слажем са вашим договором. Онда они промене и све слажу само због једног Марфија - истакао је Додик.

         Навео је да није спорно доношење Закона о спречавању прања новца и финансирању терористичких организација, али да су они развалили и тај договор да се овај закон донесе у пакету са преостала два закона.

         - Нисмо ни дошли у Бањалуку, а они су одмах притискали да се тај Закон донесе, па су инсценирали како зову ови или они, а све у намери да ја кажем "ево нећемо гласати" и да кажу "ево Додик је за финансирање терористичких организација" - појаснио је Додик.

         Рекао је да имају договорен закон о суду БиХ, према којем је сједиште Апелационог одељења Бањалука.

         - Ми смо спремни прихватити тај закон, а ако нема тога, неће добити ништа - поручио је Додик.

         Председник Републике Српске рекао је и да је привилегија срести руског председника Владимира Путина, шта год рекли о томе на Западу.

          - Путин има позитиван однос према свом народу и држави, брани свој субјективитет, суверенитет и слободу руског народа, те има пуно разумевање за све пријатеље, без обзира одакле дошли - рекао је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари