Додик: БиХ су срушили Марфи и „Сребреница“ - Срби више немају разлога да ишта деле са Бошњацима

„ЛАЖ ЈЕ ДА ЈЕ УКИНУТ ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - СЛАВИЋЕ СЕ И НАДАЉЕ“

Зграда Канцеларије Амбасаде

Руске Федерације у Бањалуци

* У Декларацији јасно стоји да се осим 15. септембра, Дана српског јединстава, слободе и националне заставе обележава и слави у Србији Дан државности Србије 15. фебруар, а у Републици Српској Дан државности Српске и да ће бити настављено обележавање Дан настанка Српске, како је предвиђено законом

* Марфи је урушио Дејтонски мировни споразум. Наравно да се крије иза тога. Он мисли да треба да поравна Републику Српску, Милорада Додика и неке друге. Када Марфи оде у САД, вероватно ће одговарати за оно што је урадио. Ми смо припремили обимну документацију коју ћемо прослиједити њиховим државним органима

____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је лаж да је укинут Дан Републике Српске, измишљена с намером да се обезвреди Декларација која је усвојена на Свесрпском сабору у Београду.

          - Ми припадамо српском народу, као што је наведено у Декларацији. Без Сретења нема ни Републике Српске, ни Срба, јер су се Срби од Сретења реафирмисали као народ и почели да граде свој идентитет - рекао је Додик.

          Додик је навео да у Декларацији јасно стоји да се осим 15. септембра, Дана српског јединстава, слободе и националне заставе обележава и слави у Србији Дан државности Србије 15. фебруар, а у Републици Српској Дан државности Српске и да ће бити настављено обележавање Дан настанка Српске, како је предвиђено законом.

          - У закону немамо Дан државности, него Дан Републике Српске и тај дан нико није укинуо - истакао је и поновио да се Дан Републике Српске и даље обeлежава 9. јануара, као и до сада, с тим што сада постоји и Дан државности.

          Додик је рекао да је Декларација усвојена на Свесрпском сабору у функцији српског народа и да је изнад опозиције у Републици Српској која, каже, неће успети да обезвриједи овај документ.

          - Неће у томе успети, јер је Декларација изнад опозиције, Републике Српске и у функцији је српског народа. А полтрони због страног интервенционизма раде оно што је тражено од њих, а то је да нападају најважнији дeо те декларације - поручио је Додик.

          Председник Српске рекао је и да су БиХ срушили амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи и резолуција о Сребреници у УН и да након тога Српска и Срби немају разлога да деле територију и државно-политички систем са Бошњацима.

          - Марфи је урушио Дејтонски мировни споразум. Наравно да се крије иза тога. Он мисли да треба да поравна Републику Српску, Милорада Додика и неке друге. Када Марфи оде у САД, вероватно ће одговарати за оно што је урадио. Ми смо припремили обимну документацију коју ћемо проследити њиховим државним органима - рекао је Додик, коментаришући реаговање америчке Амбасаде на Декларацију усвојену на Свесрпском сабору.

          Навео је да је Марфи већ смењен и да се ушло у процедуру избора новог америчког амбасадора у БиХ, али је, како каже, својим везама успeо да обезбеди да остане још месец-два у нади да ће направити још више зла српском народу.

          Додик је рекао да је Марфи једино успeо да додатно завади Бошњаке, Србе и Хрвате, укидајући већ раније постигнути договор.

          Он је поручио да се унутрашња питања Републике Српске не тичу Марфија.

           - Одавно се зна да Срби теже ка томе да Српску ојачају. Шта је ту ненормално? То се не свиђа Марфију, а нама се веома свиђа, пошто Српска није успела у дејтонској конструкцији БиХ да афирмише своју стабилност и независност, да има право на свој живот - рекао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари