Додик: Бошњаци раде против нас, време је да свако крене својим путем - муслимани су већ изашли из дејтонске БиХ

БЕЋИРОВИЋ, КОМШИЋ И КОНАКОВИЋ ИЗ СВЕ СНАГЕ ДОКАЗУЈУ ЗАШТО СРБИ НЕ ТРЕБА ДА ЖИВЕ СА БОШЊАЦИМА

* Председник РС Милорад ДОДИК: Све што они раде нема никаквог значаја ни за Републику Српску ни за БиХ ако је уставна и дејтонска. Њихов капацитет за доношење било каквих одлука у БиХ, па и у Федерацији БиХ, раван је нули

* „Бошњаци су изашли из оквира Дејтонског споразума и из БиХ својим једностраним акцијама. Ми смо схватили поруке и урадили све да омогућимо функционисање Републике Српске у таквим условима. Покретање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН показује да Бошњаци не желе бити у дејтонској БиХ, што је довољно јасан знак да се наши путеви разилазе по свим основама

_________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да су Бошњаци резолуцијом о Сребреници срушили позитиван напредак који је БиХ остварила.

          - /Денис/ Бећировић, /Жељко/ Комшић и /Елмедин/ Конаковић, као и остали босански муслимани, упрегли су све ресурсе и снаге да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе и да је једина опција миран разлаз - навео је Додик на друштвеним мрежама.

          Он је истакао да је БиХ коју они представљају "плод њихове маште, она не постоји, према томе и све што они раде нема никаквог значаја ни за Републику Српску ни за БиХ ако је уставна и дејтонска".

          Додик је рекао да они представљају своје политике, што, каже, опет није од неког значаја, јер је њихов капацитет за доношење било каквих одлука у БиХ, па и у Федерацији, раван нули.

          Он је истакао да би, да је БиХ држава, то што они раде већ било кажњено.

          - Међутим, БиХ је силом склепани пројекат међународне заједнице. Према томе, ништа што они раде нема значаја ако не постоји сагласност представника три конститутивна народа - рекао је Додик.

          Председник Српске је истакао да су Бошњаци изашли из оквира Дејтонског споразума и из БиХ својим једностраним акцијама.

          - Ми смо схватили поруке и урадили све да омогућимо функционисање Републике Српске у таквим условима. Покретање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а показује да Бошњаци не желе бити у дејтонској БиХ, што је довољно јасан знак да се наши путеви разилазе по свим основама - навео је Додик.

          Он је рекао да су за грађење унитаристичког покрета добили подршку неколико великих и моћних земаља, које спонзоришу резолуцију о Сребреници како би муслиманима у БиХ испоручили њихову државицу у којој неће бити Срба и Хрвата.

          Додик је нагласио да је доношење резолуције о Сребреници неспојиво с наставком постојања БиХ и да то треба да знају сви који подржавају тако нешто.

          - Глупа тврдња како то, наводно, води помирењу говори о подмуклим намерама. Један део земаља манипулише причом о Сребреници. Република Српска не пристаје да остане у заједници у којој босански муслимани живе за то да Републици Српској буде лоше и чине све да нам отежају живот - поручио је Додик.

          Он је истакао да је Република Српска опредељена за мир, стабилност, развој и добар живот свих њених грађана.

          - Ми не желимо ништа туђе и не можемо живети с онима који раде против нас. Време је да свако крене својим путем. Босански муслимани су већ кренули - нагласио је Додик.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=552656

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари