Додик: Док не буде укинут „Инцков закон“ Срба неће бити на седницама Представничког дома

„ПРОТИВ МЕНЕ ПОСТОЈИ ДЕВЕТ ПРИЈАВА ЗБОГ НЕГИРАЊА НАВОДНОГ ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ“

* „Неће нико ићи од Срба и то је то. Постоји јасан политички став - господо, зовемо вас да разговарамо, промените то. Мени кажу: Шта је идеја? Шта овде има бити идеја? У овој БиХ не можете имати идеја, ово је све спекулативно и засновано на неправу

_______________________________________________________________

       СРПСКИ посланици неће учествовати у раду седнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ коју је заказао председавајући овог дома Денис Звиздић за понедељак 20. септембар, изјавио је у Сокоцу српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Он је додао да ће тако остати све док се спорни закон који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко не стави ван снаге.

       Додик је додао да је у току "хајка на Србе" и да он „има девет пријава због наводног негирања геноцида у Сребреници“.

       - Неће нико ићи од Срба и то је то. Постоји јасан политички став - господо, зовемо вас да разговарамо, промените ово. Мени кажу: Шта је идеја? Шта овдје има бити идеја? У овој БиХ не можете имати идеја, ово је све спекулативно и засновано на неправу – истакао је Додик.

       Инцко је, након што је поднео оставку, 23. јула ове године донио је одлуку о изменама Кривичног закона БиХ којима се, између осталог, кажњава свако негирање и порицање ратних злочина, злочина против човечности као и геноцида.

       Након што је бивши високи представник наметнуо допуне, Народна скупштина Републике Српске је 30. јула по хитном поступку усвојила Закон о непримењивању одлуке високог представника и Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске.

       Tада је одлучено и да српски политички представници у Председништву БиХ, Савету министара и Парламентарној скупштини БиХ неће учествовати у раду и одлучивању ових тијела.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари