Додик: Драго ми је што чујем да у Србији примају Шмита, а не високог представника

НАГЛАСИО: СРПСКА ИМА ПРАВО НА СВОЈ ИЗБОРНИ ЗАКОН И ИМАЋЕ ГА ДО 20. АПРИЛА

Овако је било претходни пут

* И ово што је сада "наметнуо" око Изборног закона БиХ је у фукнцији тога да се Српска покори институцијама БиХ. Наводно је дао право ЦИК да именује све председнике бирачких одбора и да их преведе у статус државних професионалних службеника. То се никада неће десити - навео је Додик.

* Поводом најављеног састанка Шмита са председником Србије Александром Вучићем: Разумемо ситуацију у којој је председник Вучић. Шмит је лажан, он није тај кој треба да говори о имовини. Оно што је најавио и желeо да каже Шмиту у очи, то је: пустите ви више приче о духу Дејтонског споразума, покажите нам где и шта пише, а онда ћемо разговарати

__________________________________________________________

          РЕПУБЛИКА Српска ће усвојити свој изборни закон до 20. априла, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

          Истакао је да Република Српска има право на свој закон.

          - ЦИК БиХ нема шта ту да тражи. Спровешћемо изборе према нашем закону - јасан је Додик.

          Навео је да је Кристијан Шмит приватно лице и да је лажан.

          - И ово што је сада "наметнуо" око Изборног закона БиХ је у фукнцији тога да се Српска покори институцијама БиХ. Наводно је дао право ЦИК-у да именује све председнике бирачких одбора и да их преведе у статус државних професионалних службеника. То се никада неће десити - навео је Додик.

          Проментарисао је и најављен састанак Шмита са председником Србије Александром Вучићем.

          - Разумемо ситуацију у којој је председник Вучић. Шмит је лажан, он није тај кој треба да говори о имовини. Оно што је најавио и желио да каже Шмиту у очи, то је: пустите ви више приче о духу Дејтонског споразума, покажите нам где и шта пише, а онда ћемо разговарати - навео је Додик.

          Каже да му је драго што чује да у Србији институције примају Шмита, а не високог представника.

          - Све што он жели јесте да себи прибави неки легитимитет. Зато он масовно лаже када каже да штити Српску. Покажите покажите нам једну акицју коју су они спорвели, а да је била у корист Републике Српске - навео је Додик.

          Истакао је да Шмит нема шта да покаже о питању имовине.

          - Предложили смо начин како да решмо питање имовине и увек смо спремни да седнемо са ФБиХ, а не са Шмитом - рекао је Додик.

          Председник Републике Српске најавио да ће наредних седмица бити решено питање банке која ће радити унутрашње платне трансакције.

          - И тиме ће бити омогућено правним и физичким лицима у Српској да могу да врше платни промет - изјавио је Додик.

          Истакао је да САД неће ту ништа моћи да ураде.

           - Све то радимо ради слободе српског народа и статуса Српске. Имамо увек решења за све проблеме и нашу слободу нећемо дати - навео је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари