Додик: Кавазовић опет на тачки са које је позивао Бошњаке да не дозволе да „влах влада Сребреницом“

„САМО ЈЕ ПОТВРДИО ДА ЈЕ ЏАМИЈА МЕЂУ МУСЛИМАНИМА ГЛАВНИ ФАКТОР У ПОЛИТИЧКОЈ УТАКМИЦИ“

Хусеин Кавазовић наступа пред

својим верницима у Цириху

* Иступи реиса Хусеина Кавазовића не разликују се од иступа бошњачких политичара. Да је Кавазовић заиста окренут суживоту, толеранцији и заједништву, рекао је Додик, имао је одличну прилику да јавно опомене Бакира Изетбеговића да се не може обрачунавати са Српском православном црквом

_______________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да се иступ реиса Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића не разликује се од иступа било ког бошњачког политичара, те да то најбоље доказује његова тврдња да је џамија одлучујући фактор у политичкој утакмици међу муслиманима.

       „Реис Кавазовић од раније је познат по тешким изјавама које сам често избегавао да коментаришем управо из разлога што је реч о верском ауторитету муслимана у БиХ. Овога пута реис Кавазовић наступио је као политичар чиме ми је отворио простор да му одговорим језиком којим се обојица служимо", истакао је Додик.

       Био је замољен да прокоментарише изјаву Кавазовића да су ставови Исламске заједнице у БиХ увек били, како каже, сталожени, уравнотежени, толерантни, увиђавни и утемељени на чињеницама, те изнeо оптужбе на рачун српског члана Председништва БиХ.

       Да је Кавазовић заиста окренут суживоту, толеранцији и заједништву, рекао је Додик, имао је одличну прилику да јавно опомене Бакира Изетбеговића да се не може обрачунавати са Српском православном црквом, чиме би посведочио да је оно што тврди да јесте, а у ствари није.

       „Умјесто тога Кавазовић покушава да се језиком недостојним једног верског лидера обрачуна са Милорадом Додиком, легално изабраним представником Срба у Председништву БиХ. Све што је рекао реис Исламске заједнице у БиХ, више говори о карактеру и усмерењу заједнице коју води, него о политичком деловању Милорада Додика", нагласио је Додик.

       Уосталом, истакао је српски члан Председништва, ни Кавазовић, ни Изетбеговић не могу демантовати ноторну истину а то је да је СДА одувек своје присталице регрутовала управо у џамијама.

       „Жао ми је ако је Кавазовића погодила ова истина или га је погодило то што је то неко наглас изговорио. Кад се уважени реис ухватио шовинизма, желио бих да га подсетим на обраћање Бошњацима у Швајцарској када је пун толеранције и жеље за суживотом апеловао да се не дозволи да 'Влах влада Сребреницом'. Ето како уважени Хусеин Кавазовић види Србе и живот са њима. Да је у свом мандату само ово изјавио, довољно би било да се трајно дискредитује као верски ауторитет", закључио је Додик

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари