Додик: Мађарска, Србија и Српска могу са још неким земљама створити чак и економску унију

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ПОВОДОМ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА 5. МАЈА У БАЊАЛУЦИ

* Милорад ДОДИК: Мађарска је учинила много на плану подршке нашим пољопривредницима и жели да улаже у бројне, вишемилионске пројекте у Српској, па и оне од којих би у коначници требало да одустане Немачка

________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да са Мађарском Република Српска има врло интензивну, константну и позитивну сарадњу, те да има велика очекивања од предстојећег Економског форума, који је планиран за петак, 5. маја у Бањалуци.

         Додик је рекао да ће на том форуму учествовати привредници из Републике Српске и Мађарске.

         - Мађарска је учинила много на плану подршке нашим пољопривредницима и жели да улаже у бројне, вишемилионске пројекте у Српској, па и оне од којих би у коначници требало да одустане Немачка. Имамо спознају о веома динамичној привредној активности Мађарске и разговарамо о врло квалитетној сарадњи у области енергетике - рекао је Додик.

         Додао је да ће Мађарска, Србија и Српска, уз привлачење још неких земаља, удружујући се, како каже, у неки облик економске сарадње, па чак и економске уније, показати добар трансфер између Истока и Запада.

          - Између света који се ствара, а који ће пружити шансу само онима који имају храброст да искораче даље - навео је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари