Додик: Нека Кавазовић ИЗ БиХ региструје као исламистичку партију – да будемо начисто с ким имамио посла

„ОХРАБРЕНА ПОДРШКОМ МАЈКЛА МАРФИЈА – ИЗ НАСТАВЉА СА САОПШТЕЊИМА КОЈА СЕ НЕ РАЗЛИКУЈУ ОД СТРАНАЧКИХ“

* Поручио му: „Нема смисла крити се иза верске организације, а понашати се као политичар и, од скора, као и војсковођа. Ниједна црква у БиХ се не меша у политички живот и то очекујемо и од Исламске верске заједнице“

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик предложио је Хусеину Кавазовићу да Исламску верску заједницу у БиХ коначно региструје као партију и отворено каже да му је програм политички ислам, па да онда будемо начисто с ким имамо посла.

         - Нема смисла крити се иза верске организације, а понашати се као политичар и, од скора, као и војсковођа. Ниједна црква у БиХ се не меша у политички живот и то очекујемо и од Исламске верске заједнице - рекао је Додик за Срну.

         На молбу Срне да прокоментарише саопштење Исламске верске заједнице у БиХ у којем су навели да "мир не угрожава Кавазовић, него Милорад Додик", председник Српске је нагласио да уместо извињења, што је најмање што би било прикладно након изјава Хусеина Кавазовића, Исламска верска заједница у БиХ наставља све агресивније да промовише нетолеранцију, угрожавајући мир.

         - То само потврђују да су моје оцене о деловању Хусеина Кавазовића тачне. Бити верски лидер а уопште помињати оружје у контексту сукоба за сваку је осуду и преиспитивање - истакао је Додик.

          Он је нагласио да охрабрени подршком америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија из Исламске заједнице настављају са непримереном реториком и пишу саопштења која се не разликују од страначких.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари