Додик: Ни Српска ни Србија ништа нису дужне БиХ – ни морално ни материјално

„У БиХ ЈЕ ПОРАЖЕНА СВАКА МОГУЋНОСТ ЗАЈЕДНИЧКОГ ЖИВОТАУ ОВОМ ПОЛИТИЧКОМ ОКВИРУ“

* „Један народ и његови политички представници не разумеју да други у БиХ не виде ни прошлост, ни садашњост ни будућност као они, да не виде суседе као они, нити разумеју да право на БиХ имају сви једнако

* „Вођење политике жртве, по којој је неко стално дужан да ти испуњава жеље, плаћа штету, даје донације, одлучује и ради уместо тебе, политичка је инфантилност из које сарајевски, углавном бошњачки политичари никако да изађу"

* „Реторика коју користи Бакир Изетбеговић, у последње вријеме све чешће и оштрије, отварајући фронтове против дословно свих суседа, и Републике Српске и Србије и Хрватске, а однедавно и Црне Горе - не води ничему осим распаду БиХ и изолацији у којој је Изетбеговићу изгледа најкомотније

_____________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је у БиХ поражена било каква могућност заједничког живота у постојећем политичком оквиру, јер један народ и његови политички представници не разумеју да други у БиХ не виде ни прошлост, ни садашњост ни будућност као они, да не виде сусједе као они, нити разумеју да право на БиХ имају сви једнако.

       „Вођење политике жртве, по којој је неко стално дужан да ти испуњава жеље, плаћа штету, даје донације, одлучује и ради уместо тебе, политичка је инфантилност из које сарајевски, углавном бошњачки политичари никако да изађу", оцијенио је Додик.

       На молбу Срне да прокометарише изјаву председника СДА Бакира Изетбеговића да Србија и њен председник Александар Вучић не треба да шаљу вакцине или жито у БиХ, нити да говоре лепе речи, али да очекује да се престане са, како је рекао, прогоном бранилаца, Додик је поручио да ни Србија ни Република Српска ништа нису дужне БиХ, ни морално ни материјално.

       Српски члан Председништва БиХ је рекао да је Република Српска захвална Србији на свему, посебно на вакцинама које су несебично делили са свима нама када су и грађанима Србије биле потребне.

       "Зашто Изетбеговић тада није рекао Вучићу и Србији `не требају нам вакцине` и зашто је више хиљада људи из ФБиХ ишло на вакцинацију у Србију? Зашто Изетбеговић свом народу није обезбедио вакцине, а на пример усред пандемије, преко (Бисере) Турковић, обезбедио је урме због којих се цела ФБиХ и данас подсмева? То су питања за Изетбевовића, све друго је демагогија", истакао је Додик.

       Он је нагласио да помињањем наводне ратне штете коју би Србија требало да плати БиХ, Бакир Изетбеговић наставља с ратоборном реториком која последњих десетак дана добија на интензитету - од напада на Српску православну цркву, преко сталних удара на Републику Српску и све чешћих на Србију.

       "Срамота је да Изетбеговић притвореног припадника тзв. Армије БиХ зове браниоцем. Кривични закон ниједне државе, па ни ове у коју се куне Изебеговић, не познаје категорију бранилаца. Или је чинио злочине или није. Чак и да је чистих руку не може поручивати да је ријеч о браниоцу, јер је он такав само у очима Бошњака. За Републику Србију он је исто што и било који преступник пред законом, и какве везе има власт Србије са тим предметом", рекао је Додик.

       Он је додао да Изетбеговић, који је навикао да диригује правосуђу у БиХ, покушава да спочитава Вучићу оно што сам ради, не рачунајући да постоје земље у којима је правосуђе независно.

       "Реторика коју користи Бакир Изетбеговић, у последње време све чешће и оштрије, отварајући фронтове против дословно свих суседа, и Републике Српске и Србије и Хрватске, а однедавно и Црне Горе - не води ничему осим распаду БиХ и изолацији у којој је Изетбеговићу изгледа најкомотније", закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари