Додик: „Резолуција о Сребреници“ биће Кинески зид између нас и Бошњака - не желимо ни ваздух да са њима делимо

ГУРАЊЕ ТАКВЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ У ГС УН ЈЕ ГУРАЊЕ БиХ КА МИРНОМ РАЗЛАЗУ - РУСИЈА ЈЕ НЕЋЕ ПОДРЖАТИ

* Милорад ДОДИК из Санкт Петербурга: Ситуација ће се драматично променити послије 2. маја. Хтели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности. Они читавом једном народу гурају етикету геноцидног народа, а свесни су да то није постојало, тачније - да се то тако није десило

_____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници.

          Додик је из Санкт Петербурга рекао да је гурањем резолуце о Сребреници у Генералну скупштину УН, гурање БиХ ка мирном разлазу.

          - Гнусна је лаж да ће резолуција поспешити помирење. То је измишљотина која показује пропагандну намеру и ништа друго. Ми само тражимо да се поштују слово Дејтона и слово Устава - каже Додик.

          Истакао је да Српска не жели да прихвати њихово стално кршење прописа.

          - Ситуација ће се драматично променити послије 2. маја. Хтели ми то или не. У нашим међусобним односима то ће бити Кинески зид. Ми не желимо да са Бошњацима делимо ваздух, а камоли друге вредности. Читавом једном народу гурају етикету геноцидног народа, а свесни сте да то није постојало, тачније - да се то тако није десило - навео је Додик.

          Председник Републике Српске Милорад Додик борави у Санкт Петербургу где ће присуствовати Међународном безбедносном форуму.

          На форуму учествују лидери и званичници из више од 120 земаља којима ће се путем видео линка обратити и руски председник Владимир Путин.

          Додик: Русија неће подржати резолуцију о Сребреници

          Резолуцију о Сребреници, Русија неће подржати, рекао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик након састанка у Санкт Петербургу са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Платоновичем Патрушевом.

          - Русија чини напоре да окупи пријатеље и објасни им о чему се ради када је реч о тој резолуцији коју бошњачка страна хоће да прогура у Генералној скупштини УН - каже Додик.

          Истакао је да руска страна сматра да би та резолуција могла да дестабилизује односе у БиХ.

          Такође, председник Српске је истакао да је за Русију, Кристијан Шмит нелегалан.

           - За Русију, Шмит је нелегалан. То је нама веома важно - нагласио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари